Proiecte ecologice şi educaţionale, supuse aprobării în Consiliul Local

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/03/2019

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local a Municipiului Iași de vineri, 29 martie, se numără mai multe proiecte de hotărâre care constă în încheierea de parteneriate între municipalitatea ieșeană și alte entități comerciale sau educaționale.

Un astfel de act normativ vizează aprobarea unui acord de parteneriat între Municipiul Iași și SC BRAS SRL, necesar implementării proiectului „Iașul verde – Acțiune de plantare a 1.500 de arbori în zonele Calea Chișinăului, strada Sarmisegetuza, bulevardele Alexandru cel Bun și Dacia”. Prin intermediul acestui parteneriat, municipalitatea ieșeană va pune la dispoziție o suprafață de minimum 1500 mp, teren situat pe Calea Chișinăului, strada Sarmisegetuza, bulevardele Alexandru cel Bun și Dacia. De asemenea, se va acorda sprijin logistic pentru amenajarea zonei în care se va desfășura plantarea  (săparea gropilor, lopeți, găleți, apă) prin intermediul Servicii Publice S.A.. În schimb, SC BRAS SRL va organiza acțiuni punctuale, precum organizarea de campanii online/ conștientizare pentru promovarea acțiunii de plantare, punerea la dispoziție cu titlu gratuit a 1.500 de arbori (specia Fraxinus Excelsior), asigurarea materialului prin angajați voluntari ai societății.

Spaţii pentru activitatea didactică

Un alt proiect de hotărâre care va fi în atenția consilierilor locali privește încheierea unui protocol de colaborare, în baza căruia Municipiul Iași și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași pun la dispoziția Comunei Ciurea și Școlii Gimnaziale nr.1 Lunca Cetățuii, spații de învățământ pentru desfășurarea activităților didactice. Protocolul de colaborare este valabil pentru o perioadă determinată, până la refacerea și punerea în funcțiune a clădirii Școala Gimnazială nr.1 Lunca Cetățuii, ce a fost afectată de incendiul produs la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Ca urmare a acestei eveniment, activitatea didactică nu s-a mai putut desfășura, fiind afectați 521 de elevi și 72 cadre didactice și personal auxiliar. Primăria Ciurea a găsit soluții pe plan local pentru relocarea claselor primare, însă solicită sprijin pentru aproximativ 180 de elevi din clasele V-VIII să își desfășoare cursurile la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași.

Primăria Ciurea va asigura transportul zilnic al elevilor, în mod organizat, acțiunea fiind supravegheată și de Poliția Locală Ciurea.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*