Proiecte cu finanţare europeană, semnate la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/10/2013

Sala Mare a Primăriei a fost, joi, 24 octombrie, gazda parafării a patru proiecte europene în domeniul energiei ce vor fi realizate în judeţele Iaşi, Neamţ şi Botoşani.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa a fost prezent la Iaşi pentru a semna patru proiecte cu finanţare europeană

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa a fost prezent la Iaşi pentru a semna patru proiecte cu finanţare europeană

Secretarul de Stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, a semnat alături de autorităţile locale contractante patru proiecte cofinanţate de Uniunea Europeană în valoare de peste 47 milioane lei. Este vorba de  proiecte care se încadrează în Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa Prioritară 4 – „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice”.

Ce prevăd proiectele

Proiectele semnate la Iaşi se adresează comunităţilor locale din comuna Tătăruşi (jud. Iaşi), comuna Miroslava (jud. Iaşi), comunele Tămăşeni şi Vânători (jud. Neamţ), respectiv municipiul Botoşani.

În comuna Tătăruşi proiectul vizează „Modernizarea reţelelor de iluminat public prin introducerea sistemului de iluminat neconvenţional” şi este în valoare totală 5.216.273,88 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 3.875.941,16 lei.

Comuna Miroslava va implementa proiectul „Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare” şi este în valoare totală 26.573.831,52 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 20.641.387,20 lei.

S.C. Mihoc Oil S.R.L. va derula proiectul “Extindere reţele de distribuţie gaze naturale în Comuna Tămăşeni şi Comuna Vânători, Judeţul Neamţ”, cu o valoare totală de 12.144.158,97 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de maxim 6.371.117,20 lei.

S.C. Alfa Land S.R.L va derula proiectul  „Creşterea securităţii furnizării energiei electrice prin reducerea numărului de întreruperi şi creearea infrastructurii necesare pentru dezvoltarea ansamblului rezidenţial Alfa Land, Municipiul Botoşani” în valoare totală 3.261.560 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 1.327.301 lei.

La semnarea contractelor care a avut loc joi, 24 octombrie 2013,  în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi a mai participat, din partea autorităţilor centrale, directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie, Viorel Beltechi.

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*