Proiect privind orientarea în carieră a elevilor la Colegiul „Racoviță”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/04/2017

Elevii Colegiului Național „Emil Racoviță” își vor alege cariera în cunoștință de cauză. Acest lucru se va realiza prin intermediul proiectului „Biblioteca vie – La povești cu oameni de succes”, care va începe pe 13 aprilie și care va fi implementat pe o perioadă de trei luni. Scopul principal este de a-i ajuta pe elevi să își aleagă în mod conștient și responsabil viitoarea carieră, oferindu-le posibilitatea de a interacțiunea cu foști absolvenți, studenți sau oameni de succes, cu cariere impresionante în diferite domenii de activitate, pasionați de ceea ce fac.

„Prima sesiune de întâlniri va aduce fată în față studenți de la facultăți de top atât din țară, cât și din afara acesteia, fiecare reprezentând un anumit domeniu ocupațional. De la Medicină și Drept până la domeniul IT, elevii curioși vor discuta cu tinerii «mentori », sub forma unor speed-talk-uri de 15 minute, despre pașii pe care trebuie să-i facă pentru a ajunge acolo unde și-au propus. La următoarele sesiuni, liceeni vor întâlni profesioniști, oameni care au construit frumoase cariere și care pot reprezenta modele pentru adolescenții aflați la început de drum în  viață. Prin acest proiect ne propunem să deschidem noi orizonturi pentru elevii noștri prin încurajarea interacțiunii cu oameni care și-au descoperit drumul sau au ajuns la destinația la care au visat încă de la vârsta când erau elevii Colegiului «Racoviță»”, a declarat Cornelia Chelariu, bibliotecar și profesor al Colegiului Național „Emil Racoviță”.

Puteți urmări activitățile din fiecare etapă a proiectului pe pagina de Facebook a acestuia:  www.facebook.com/Biblioteca-Vie-183015925546205/

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*