Proiect pentru facilitarea construcţiei de locuinţe sociale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/02/2011

Primăria Municipiului Iaşi este partener alături de alte oraşe europene în cadrul proiectului SUITE ce are ca obiectiv analizarea condiţiilor pentru facilitarea construcţiilor de locuinţe sociale.

Proiectul SUITE are ca obiectiv cooperarea pentru  învăţarea şi transferul de bune practici al oraşelor partenere, pentru a propune soluţiii multiple şi adaptate de finanţare şi construire a locuinţelor sociale, tinînd cont de constrângerile economice şi de mediu.

Proiectul SUITE va crea un background pentru finanţările şi, eventual, suplimentările de buget pentru construire de locuinţe sociale.

La nivel european principalul rezultat este influenţarea politicilor europene de finanţare a construcţiei de locuinţe sociale, precum şi analizarea condiţiilor specifice localităţilor în acest domeniu. inţe sociale

Pe de altă parte, la nivel local se va crea un Grup de Sprijin Local format din reprezentanţi ai municipalităţii, societăţii civile şi al mediului de afaceri pentru construcţia şi reabiltarea locuinţelor sociale şi se va elabora un plan de acţiune local pentru finanţarea construcţiei şi reabilitării de locuinţe sociale.

De asemnea, prin intermediul proiectului se doreşte implicarea secorului privat în construirea şi finanţarea locuinţelor sociale.

Bugetul Municipiului Iaşi în acest proiect este de aproximativ 66.000 Euro, din care cofinanţarea Primăriei Municipiului Iaşi  de aproximativ 3000 de Euro, iar cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei  va fi de 8580 Euro. Durata proiectului este 30 de luni. Partenerii Iaşului în cadrul acestui proiect sunt: Santiago de Compostela  – Spania  – coordonator, Ministerul Dezvoltării şi Locuinţei din Hamburg  – Germania, Medway – Marea Britanie, Nantes – Franţa, Cracovia – Polonia, Newcastle –Marea Britanie, Rennes –Franţa, Talinn –Estonia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*