Proiect inedit la Iași despre antreprenoriatul social

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/02/2017

Reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale din opt ţări s-au reunit vineri în Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu, în cadrul unui parteneriat dezvoltat cu Asociaţia EuroDEMOS.

În perioada 1 august 2016 – 31 decembrie 2017, Asociația EuroDEMOS este partener în cadrul proiectului internațional „Dive in Social Entrepreneurship”. Proiectul, care se adresează tinerilor, este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+. Scopul acestuia este de a oferi o modalitate de dezvoltare a resurselor umane, de promovare a activităților de antreprenoriat social și de dezvoltare de mijloace eficiente pentru creșterea angajării tinerilor și cooperarea strategică între diferiți actori sociali.

În cadrul proiectului Asociația EuroDEMOS are 8 parteneri internaționali: Youth Alliance Krusevo – Macedonia (aplicant al proiectului), National Youth Forum Bulgaria – Bulgaria, International Blue Crescent Relief and Development Foundation – Turcia, Association of active youths of Florina – Grecia, EuroDEMOS – România, Associação de Idéias Ambientais e Ações Socio Culturais – Brazilia, Belle & Co – Africa de Sud și Intercambio cultural & Voluntariado – Costa Rica. Concret, EuroDEMOS va implementa în Iași o cercetare locală privind antreprenoriatul social (1 ianuarie – 1 martie), care se va desfășura simultan și în țările organizațiilor partenere și care va urmări centralizarea de informații din realitățile comunităților implicate, și un seminar internațional despre antreprenoriat social (16 – 22 februarie).

Seminarul se va axa pe înțelegerea importanței cooperării intersectoriale și rolul diferiților actori sociali, având ca participanți reprezentanți din țările partenerilor. În cadrul seminarul va fi creat cadrul non-formal care să sprijine schimbul de idei și bune practici din lecțiile învățate în diverse sectoare de activitate în procesul de creare a unui mediu favorabil antreprenoriatului social. La seminar vor fi prezentate și rezultatele cercetărilor locale în țările partenerilor și participanții vor avea oportunitatea să identifice și să dezvolte soluții de dezvoltare a antreprenoriatului social.

EuroDEMOS este o asociație internațională de apărare a drepturilor omului și școală civică de implicare voluntară, formare și afirmare la nivel local, național și internațional de lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes European. EuroDEMOS are o istorie de 27 de ani acumulată prin activitate civică constantă. Prioritar, în ultimii 14 ani de activitate la nivel internațional, EuroDEMOS s-a specializat pe politicile europene în domenii precum: voluntariat, tineret, cetățenie activă, educație și formare profesională, antreprenoriat, antreprenoriat social, egalitatea de șanse, sport la nivel de mase, educație civică etc.

Comments

commentsStiri similare

  1. Centru social destinat tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie la Iaşi
  2. Un nou centru social, inaugurat la Iaşi
  3. Un nou proiect cu finanţare europeana câştigat de municipalitatea ieşeană
  4. Servicii pentru mamele aflate în risc social
  5. „Serile filmului ieşean”, proiect inedit la Ateneul Tătăraşi


Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!