Proiect inedit la Iași despre antreprenoriatul social

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/02/2017

Reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale din opt ţări s-au reunit vineri în Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu, în cadrul unui parteneriat dezvoltat cu Asociaţia EuroDEMOS.

În perioada 1 august 2016 – 31 decembrie 2017, Asociația EuroDEMOS este partener în cadrul proiectului internațional „Dive in Social Entrepreneurship”. Proiectul, care se adresează tinerilor, este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+. Scopul acestuia este de a oferi o modalitate de dezvoltare a resurselor umane, de promovare a activităților de antreprenoriat social și de dezvoltare de mijloace eficiente pentru creșterea angajării tinerilor și cooperarea strategică între diferiți actori sociali.

În cadrul proiectului Asociația EuroDEMOS are 8 parteneri internaționali: Youth Alliance Krusevo – Macedonia (aplicant al proiectului), National Youth Forum Bulgaria – Bulgaria, International Blue Crescent Relief and Development Foundation – Turcia, Association of active youths of Florina – Grecia, EuroDEMOS – România, Associação de Idéias Ambientais e Ações Socio Culturais – Brazilia, Belle & Co – Africa de Sud și Intercambio cultural & Voluntariado – Costa Rica. Concret, EuroDEMOS va implementa în Iași o cercetare locală privind antreprenoriatul social (1 ianuarie – 1 martie), care se va desfășura simultan și în țările organizațiilor partenere și care va urmări centralizarea de informații din realitățile comunităților implicate, și un seminar internațional despre antreprenoriat social (16 – 22 februarie).

Seminarul se va axa pe înțelegerea importanței cooperării intersectoriale și rolul diferiților actori sociali, având ca participanți reprezentanți din țările partenerilor. În cadrul seminarul va fi creat cadrul non-formal care să sprijine schimbul de idei și bune practici din lecțiile învățate în diverse sectoare de activitate în procesul de creare a unui mediu favorabil antreprenoriatului social. La seminar vor fi prezentate și rezultatele cercetărilor locale în țările partenerilor și participanții vor avea oportunitatea să identifice și să dezvolte soluții de dezvoltare a antreprenoriatului social.

EuroDEMOS este o asociație internațională de apărare a drepturilor omului și școală civică de implicare voluntară, formare și afirmare la nivel local, național și internațional de lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes European. EuroDEMOS are o istorie de 27 de ani acumulată prin activitate civică constantă. Prioritar, în ultimii 14 ani de activitate la nivel internațional, EuroDEMOS s-a specializat pe politicile europene în domenii precum: voluntariat, tineret, cetățenie activă, educație și formare profesională, antreprenoriat, antreprenoriat social, egalitatea de șanse, sport la nivel de mase, educație civică etc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*