Proiect european pentru tinerii din centrul Hecuba

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/10/2012

În proiect sunt incluşi 11 tineri cu vârste între 15 şi 30 de ani, care sunt fie mame singure, fie copii din familii dezorganizate

Fundaţia Hecuba derulează în această perioadă un proiect cu finanţare europeană, menit să ajute tinerii din Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii aflaţi în dificultate să îşi îmbunătăţească calităţile personale şi şansele de angajare. În acest proiect sunt incluşi 11 tineri cu vârste între 15 şi 30 de ani, care sunt fie mame singure, fie copii din familii cu istoric de violenţă domestică, climat familial dezorganizat şi conflictual, sau abandon în centre de plasament. Pe parcursul a şase luni, tinerii vor participa la instruiri, şedinţe de consiliere şi ateliere practice menite să dezvolte calităţile personale în ceea ce priveşte exprimarea şi comportamentul social.

Şase luni de instruire

Coordonatorii acestui proiect doresc ca la final tinerii să îşi dezvolte inteligenţa emoţională, ca premisă pentru o mai bună integrare socială, familială şi profesională, să deprindă exerciţiul de exprimare democratică, liberă şi asertivă, a opiniilor personale şi să dezvolte atitudini sociale pozitive, bazate pe implicare activă, toleranţă, solidaritate şi respect faţă de propria persoană şi semeni. Toate acţiunile sunt incluse în proiectul „Youth for Youth to a Better Society”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune: Iniţiative ale tinerilor, program gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). Proiectul se desfăşoară pe parcursul a şase luni, din septembrie 2012 până în martie 2013 şi are o finanţare de aproximativ 5.000 de euro, din care 210 euro sunt reprezentaţi de contribuţia fundaţiei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*