Proiect dedicat Centenarului: “Culorile Unirii Noastre – Tinerii artiști, martori ai viitorului”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/10/2018

Federația Comunitătilor Evreiești din România – Cultul Mozaic si Fundația Filderman pentru Educație, Cultură și Artă,   în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernul României, organizează, în perioada 22 – 27 octombrie 2018, cea de-a III – a ediție a Taberei de pictură, la Iași: Proiectul – Culorile Unirii Noastre – Tinerii artiști, martori ai viitorului.

32 de tineri artiști, elevi ai colegiilor de artă din Bacău, Buzău si Iași , îndrumați  de profesori de arte plastice,  vor realiza lucrări, având ca subiect Centenarul – istorie, valori, oameni, patrimoniu, viitor . Lucrările vor fi expuse in țară, la Vatican, Israel, Austria și Norvegia.

Tinerii – reprezentanți ai minorităților naționale – și nu doar – elevi foarte talentați, au nevoie de promovare și ajutor pentru a-și realiza traseul profesional  dorit , care să le asigure un nume și un loc în spațiul artistic national si international. Pe langă atelierele de creație – pictură și grafică-  organizatorii au propus tinerilor participanți, spre dezbatere, câteva subiecte importante: competență si competiție;  arta – ca formă de educatie ; viitorul meu incepe azi – roluri si locuri ; EU sunt Europa.

Proiectul face parte din strategia Federației Comunităților Evreiești din România si a Fundației Filderman, de promovare a dialogului intercultural, de formare și educare a tinerilor pentru un viitor comun mai bun, de cunoaștere și recunoaștere a valorii  talentului autentic.

Tabăra de pictură este o platforma deschisă competiției,  promovării talentului și oferă șansa unei bune colaborări intre instituții.

Proiectul este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, Editura Familia (Israel) și Comunitatea Evreilor din Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*