Proiect de agrement: Skate Park în Parcul Expoziţiei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/05/2019

Primarul Mihai Chirica a anunțat demararea lucrărilor pentru reabilitarea skate park-ului din Parcul Expoziției. Proiectul se realizează în baza unui fond de finanțare dezvoltat de Fundația Comunitară Iași împreună cu LIDL.

Fondul „Skate Park” a presupus derularea unei competiții de soluții în perioada 21 februarie – 18 martie 2018, în urma căreia s-a oferit o sumă de aproximativ 65.000 de euro celei mai interesante inițiative propuse de către designerii, arhitecții, artiștii, dar și toți pasionații care își doresc să transforme skate park-ul. Au fost șapte soluții înscrise în concurs, iar proiectul câștigător al selecției este semnat de echipa formată din arhitectul Bogdan Rotaru și inginerul Octavian Ianoș.

Înainte de Paște a fost semnat contractul de execuție de lucrări cu Lukama Construct SRL, iar apoi contractul cu dirigintele de șantier recomandat de LIDL. Primarul Mihai Chirica a precizat că firma de construcții a început lucrările pe 6 mai și urmează să le finalizeze în aproximativ două luni.

„Până acum au fost demontate din Parcul Expoziției toate echipamentele din fostul skate park, demarând astfel proiectul de modernizare a acestui spațiu. Lucrările vizează amenajarea terenului existent prin turnare de beton, montarea de structuri metalice, inclusiv rampe, și amenajarea împrejmuirii. Sperăm ca viitorii beneficiari ai proiectului să exploateze obiectivul în condiții de siguranță. Proiectul este un exemplu de bună colaborare între administrația publică, mediul economic și societatea civilă, un exemplu care ar trebui multiplicat”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Municipalitatea ieșeană este asociată cu Fundația Comunitară Iași din 29 noiembrie 2016, în acest sens fiind emisă și o Hotărâre de Consiliu Local. Acordul, care are o durată de cinci ani, vizează desfășurarea de programe de revitalizare urbană. Practic, municipalitatea a pus la dispoziție terenul, iar Fundația Comunitară și LIDL și-au asumat finanțarea și realizarea lucrărilor.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*