Programul şantierelor în această săptămână

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/06/2014

Sunt planificate lucrări de reparaţii curente, dar şi turnări de beton şi asfalt pe şantierele cu fonduri europene

 

Vama-Bazar

Lucrarile la liniile de travai vor continua pe Bd. Nicolae Iorga pe tronsonul fostul Bazar – intersectie Cotnari

În această săptămână, graficul de lucrări din municipiu este unul deosebit de încărcat. Majoritatea lucrărilor de amploare sunt prevăzute pe şantierele pe fonduri europene pe proiecte importante de infrastructură. Se continuă astfel, lucrările la pasajul Octav Băncilă, fiind în pregătire montarea unei noi structuri metalice a tablierului viitorului pod rutier. De asemenea, pe acelaşi proiect, urmează să fie finalizat rondul din senul giratoriu de la intersecţia bd. Alexandru cel Bun şi strada Sarmisegetuza. În cadrul proiectului de management trafic se va lucra în 20 de intersecţii din oraş pentru montarea infrastructurii reţelei de fibră optică şi pentru montarea stâlpilor de semaforizare. Printre zonele ce se vor afla în lucru se numără Bd. Cantemir, Şos. Nicolina, în cartierul Galata şi pe bd. Nicolae Iorga.

Lucrări importante sunt planificare pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai, unde sunt programate asflatări pe bd. Nicolae Iorga între fostul Bazar şi intersecţia Cotnari, precum şi turnări de beton pe intervalul dintre şine pe Calea Chişinăului. Totodată, pe zona de cale de rulare a tramvaielor se intervine şi pe Şoseaua Nicolina, unde se va turna beton, inclusiv în Rond CUG. Tot în cadrul proiectului Axa Sud, la pasajul Nicolina a început montarea hidroizolaţiei pe dalele de beton pe sensul de mers spre Podu Roş.

Reparaţii curente

Societatea municipalităţii, Citadin SA are în vedere în această săptămână lucrări de reparaţii pentru carosabil, plombări şi marcaje rutiere. Sunt programarte în această săptămână intervenţii pe străzile Nicoriţă, Manta Roşie, Strada Rece, Gen. Berthelot, Luca Arbore şi în cartierul Alexandru cel Bun pe străzile Drobeta, Sarmisegetuza. Se va lucra pe timp de noapte pe bulevardul Tudor Vladimirescu şi pentru aplicarea marcajelor rutiere. Pe de altă parte, Citadin va avea în lucru demolarea unui corp de clădire din apropierea actualului Bazar.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*