Programul de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva căpușelor se apropie de final

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/08/2018

Municipalitatea ieșeană va finaliza în cursul acestei luni programul de dezinsecție, larvicidare, tratamente împotriva căpușelor și tratamente fitosanitare în raza administrativ-teritorială a orașului.

Pentru anul în curs programul a debutat în ziua de 26 aprilie, cu intervenții de dezinsecție, ultima operațiune fiind programată în a doua jumătate a lunii august (pe 16 și 23). Anul acesta au fost făcute 27 dezinsecții, patru larvicidări și șase tratamente împotriva căpușelor. Conform contractelor încheiate cu firmele câștigătoare au mai rămas de efectuat 5 dezinsecții și un tratament împotriva căpușelor. Valoarea totală a contractelor pentru anul 2018 este de 1.469.590 de lei.

Substanțele folosite pentru operațiunile menționate sunt avizate de Ministerul Sănătații și nu reprezintă un pericol pentru om și animale, astfel: pentru dezinsecţie produsul folosit este Aqua K-Othrine, pentru larvicidare – VectoBac, iar pentru tratamentul împotriva căpuşelor – Solfac. Prestatorul acestor servicii este asocierea SC Wasval SRL – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL.

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*