Program cultural bogat

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/12/2015

Luna decembrie începe cu un program cultural bogat, oferind publicului ieşean o diversitate de spectacole.

Opera Naţională
Publicul este invitat la premiera spectacolului de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. Prima reprezentaţie va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 18.30. Coregrafia este semnată de Marius Petipa, iar regia şi adaptarea de Ileana Iliescu.

Sala Mare Teatru NationalTeatrul Naţional
Vineri, 4 decembrie, este programată o nouă reprezentaţie a spectacolului „Cabaretul cuvintelor”, de Matei Vişniec, cu scenariul teatral şi regia realizate de Ovidiu Lazăr. Spectacolul are loc în Sala Mare a Teatrului Naţional, de la ora 19. Sâmbătă, 5 decembrie, publicul este invitat la o comedie spumoasă „Colivia” de Georges Feydeau, în regia lui Cristian Hadji-Culea. Este pentru prima dată în România când această comedie este pusă în scenă. La finalul săptămânii, duminică, de la ora 18, Sala Teofil Vâlcu este gazda spectacolului „Iarna dragostei noastre” de Nadejda Ptuskina, în regia lui Emil Gaju. „Acest spectacol este, de fapt, o frumoasă poveste de iarnă pentru adulţi. Un spectacol care îţi cerne în suflet, precum o fantastică ninsoare, speranţa, credinţa şi dragostea!”, spune regizorul.

Filarmonica Moldova
Seria de concerte a Filarmonicii pregăteşte pe 8 decembrie, ora 19, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” este programat concertul „Capodopere camerale”, avându-i ca solişti pe Wonhee Bae, vioară (Coreea), laureată a Concursului Internațional „George Enescu” (2015) şi Peter Wittenberg, pian(Austria). Recitalul „Perspective violonistice” va avea loc pe 9 decembrie, ora 19, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” şi va găzdui interpretările soliştilor Alexandru Bișoc, vioară şi Ciprian Ciotloș, pian.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*