Problemele studenţilor ieşeni, pe agenda Primăriei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/01/2016

Municipalitatea a iniţiat o serie de consultări cu reprezentanţii mediului universitar pentru a identifica modalităţile prin care poate fi facilitat accesul studenţilor la transportul public, dar şi alte aspecte ale unei colaborări instituţionale de durată.

Rectori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protocol cu universităţile

Primarul interimar Mihai Chirica a avut marţi, 12 ianuarie, o întrevedere la care au fost invitaţi reprezentanţii conducerilor Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Universităţii de Arte „George Enescu”, Universităţii Petre Andrei” şi Universităţii Apollonia. „Vrem să realizăm un protocol unic cu toate universităţile, în aşa fel încât să eliminăm relaţia dintre RATP şi universităţi, pe de-o parte, şi RATP şi studenţi, pe de altă parte. Am convenit cu rectorii prezenţi să eliberăm o legitimaţie electronică, fie anuală, fie pe toată durata studiilor. Distribuţia legitimaţiilor către studenţi să fie atributul universităţilor, iar Primăria să asigure legătura între instituţiile de învăţământ şi RATP. Legitimaţiile ar putea avea trei module: un modul pentru transport, la care să se aplice reducerea de 50%, al doilea modul pentru accesul în spaţiile universitare, iar al treilea pentru accesul, la preţ redus, în alte spaţii decât cele universitare, de exemplu la evenimentele culturale”, a declarat edilul Iaşului.

 

Consultări fructuoase

Rectorii universităţilor ieşene şi-au exprimat acordul privind propunerea municipalităţii de a înfiinţa un spaţiu comun de lectură, pe timpul nopţii, în perioada sesiunilor de examene, în spaţiul bibliotecii Facultăţii de Filosofie (zona Fundaţie), precum şi despre organizarea unei festivităţi comune la finalul anului universitar. Discuţia cu reprezentanţii universităţilor din Iaşi vine în urma întrevederii dintre edilul Municipiului Iaşi cu reprezentanţii mai multor ligi studenţeşti, eveniment care a avut loc săptămâna trecută. Primarul interimar Mihai Chirica a mai anunţat că în viitorul apropiat va convoca o întâlnire finală, la care să participe atât rectorii universităţilor ieşene, cât şi conducerile ligilor studenţeşti. Propunerile vor trebuie aprobate ulterior într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*