Problema bazinului olimpic, dezbătută de primar și reprezentanții Universității Tehnice

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/02/2018

Primarul Mihai Chirica a participat marți, 20 februarie, la o întâlnire cu executivul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI), organizată la Rectorat, pentru a discuta despre proiectele pe care instituția de învățământ superior le are în vedere pentru perioada următoare.

Din partea universității au participat la prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI, prof.univ.dr.ing. Marcel Istrate, prorector cu managementul resurselor, prof.univ.dr.ing. Cezar Oprișan, prorector responsabil de relația cu studenții,  prof.univ.dr.ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare, prof.univ.dr.ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică, Petru Condrea, director general administrativ, Sorin Iacoban, director general adjunct, Bogdan Budeanu, director al Direcției Servicii Studențești, și Andrei Gazea, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație.

Întâlnirea a fost o continuare a discuțiilor deja existente între cele două instituţii, iar principalele aspecte care au fost abordate au privit reorganizarea Campusului „Tudor Vladimirescu”, precum și modul în care ar putea deveni realizabilă finalizarea bazinului olimpic de înot.

„De această dată, discuțiile au abordat aspecte concrete privind suportul legal și procedural al acestor acțiuni, sursele bugetare eligibile, precum și impactul asupra mediului economic și social. Ca întotdeauna, am găsit o deschidere totală din partea domnului primar care, așa cum s-a văzut și astăzi, a depășit nivelul declarativ și ne bucură faptul că a acceptat ca această întâlnire să se desfășoare în universitatea noastră. De fapt, din câte cunosc și au remarcat și colegii mei, astăzi am înregistrat o premieră, deoarece pentru prima dată un primar al Iașului a discutat punctual și a oferit soluții concrete problemelor puse în discuție”, a declarat prof.univ.dr.ing. Dan Cașcaval.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate mai multe proiecte ale universității, la fiecare dintre acestea fiind găsită o propunere de soluționare sau de avansare a lor.

„Sunt multe proiecte pe care le putem face împreună, ne vom orienta atenția și către dezvoltarea altor proiecte, vom analiza și vom găsi soluții, sperăm ca acest an al Centenarului să fie unul de calitate”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Posibile soluții pentru bazinul olimpic de înot

Referitor la bazinul olimpic de înot, s-a discutat despre reproiectarea și finalizarea acestui obiectiv, iar primarul Mihai Chirica a propus ca soluţie administrarea colectivă a acestuia, de către toate universităţile din Iaşi, împreună cu municipalitatea.

„În mod evident, degrevarea bazinului olimpic de orice sarcină cadastrală, care poate fi realizată doar cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, va deschide calea accesării fondurilor, fie europene, fie de la Compania Națională de Investiții, pentru reproiectarea și finalizarea acestui obiectiv major nu doar pentru Politehnică, ci pentru oraș. În ceea ce privește campusul studențesc, transformarea sa într-un spațiu dedicat în exclusivitate studenților se va face din veniturile proprii ale universității, însă cu implicarea Primăriei în acordarea inițială a unui aviz de principiu și, ulterior, a avizelor tehnice necesare. De asemenea, am profitat de această ocazie și am discutat și alte proiecte comune, cum ar fi cele referitoare la evenimentele incluse în programul dedicat aniversării Centenarului sau aniversarea din acest an a 205 ani de la înființarea primei clase de inginerie în limba română la Iași”, a completat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Mai multe despre întâlnirea dintre primarul Mihai Chirica și reprezentanții TUIASI găsiți aici: http://www.tuiasi.ro/stiri/primar-Chirica-TUIASI-2018

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*