Prioritatea naţională a educaţiei, subliniată la deschiderea anului de învăţământ la UAIC Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 03/10/2017

Luni, 2 octombrie, a avut loc festivitatea de deschidere a Anului Universitar 2017-2018 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența Excelenţei Sale Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a Excelenţei Sale Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei în România, a prof. Liviu Marian Pop, ministru al Educaţiei Naţionale, şi prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministru al Justiţiei şi rector ales al Universităţii „Cuza”. Ceremonia a avut loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” şi a fost deschisă de prof. univ .dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite UAIC.

Prezent la eveniment, primarul Mihai Chirica a apreciat activitatea universității și a menționat faptul că municipalitatea ieșeană este deschisă la colaborări cu mediul academic. „E o onoare să înveți la cea mai veche universitate din țară și este o obligație să aplicăm ceea ce învățăm pentru a face mai bună viața celor de lângă noi. De aceea, administrația locală este deschisă parteneriatelor cu universitatea și facem tot ce ne stă în putință pentru a conecta, la rândul nostru, mediul academic cu mediul privat. Acesta este unul dintre elementele esențiale ale strategiei de dezvoltare durabilă a Iașului. Intenția noastră este să dezvoltăm cât mai multe centre de cercetare și inovare în științele exacte, sociale și umaniste, care să cuprindă departamente rezervate cunoașterii, dar și intervenției asupra comunității locale și regionale. Aș vrea ca tinerii să se implice activ în viața culturală a Iașului și să profite de faptul că Iașul organizează în fiecare an prestigiosul Festival Internațional al Educației”, a declarat edilul.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*