Primele intervenţii de iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/12/2012

Utilajele de desăpezire au intrat în acţiune în dimineaţa zilei de 6 decembrie, pentru prima dată în acest an. Echipele de deszăpezire au acţionat cu prioritate de zonele de pantă şi podurile din municipiu. Nu au fost înregistrate probleme în trafic.

„În urma ninsorii de pe parcursul nopţii, s-a intervenit de la ora 4 dimineata cu utilaje de deszăpezire, având prioritate zonele de pod şi pantă pentru a preveni formarea gheţii. A fost folosită o cantitate de antiderapant de 80 de tone”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Pentru o mai rapidă intervenţie la activităţile de deszăpezire, şefii Primăriei Iaşi au luat decizia de a înfiinţa încă trei depozite pentru materialul antiderapant.

Economie de timp şi bani

Prin această măsură va fi redus atât timpul de intervenţie cât şi cheltuielile cu combustibilul necesar transportului de material antiderapant. „Am făcut o analiză şi, din cauza faptului că sunt foarte mari costurile cu deplasarea vehiculelor pentru reîncărcarea cu material antiderapant, vom mai elimina puţin din aceste pierderi. Adică, vom înfiinţa trei depozite intermediare pentru material antiderapant. Unul dintre depozite va fi în Depoul Dacia, pentru aprovizionarea zonelor Alexandru-Dacia, un alt depozit la depoul de la Gară şi unul în Nicolina, sub podul din Poitiers. Depozitul central va rămâne la Baza Citadin”, a explicat viceprimarul Mihai Chirica.

Echipe pregătite

În acest moment, pentru activitatea de deszăpezire sunt pregătite 61 de utilaje, cu posibilitatea suplimentării acestora cu încă 27 de autoutilitare. Utilajele sunt destinate atât pentru împrăştierea de antiderapant şi îndepărtarea zăpezii cât şi pentru transportul nămeţilor afară din oraş. În cadrul comandamentului de iarnă vor fi mobilizaţi 120 de muncitori şi şoferi de utilaje, cu echipe de 35 de oameni pe fiecare schimb.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*