Primăvara aduce noi locuri de joacă în municipiu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/05/2012

În cursul săptămânii trecute au fost inaugurate 9 parcuri de joacă modernizate. De la începutul acestui an au fost deschise 26 de noi locuri de joacă pentru copii, iar până la sfârşitul lui 2012 vor fi predate 75 de parcuri.

Primăria Municipiului Iaşi aduce din nou bucurii celor mai mici locuitori ai oraşului. Municipalitatea continuă şi în acest an campania de modernizare şi redotare a parcurilor de joacă pentru copii din cartiere. În această primăvară, copii au 26 de noi parcuri de joacă, modernizate şi dotate corescpunzător în cartiere precum Tătăraşi, Alexandru, Ciurchi, Bularga sau Nicolina. În cursul săptămânii trecute au fost redeschise nouă parcuri de joacă. Acestea sunt situate în: Str. Stejar nr.55, Str. Ciurchi nr. 111A, str. Ţepeş Vodă PT 48, Str. Ciric nr.54, Basarabi nr 11, Atelierului nr. 5, Butnari nr.2, aleea Tudor Neculai nr. 107 şi aleea Tudor Neculai nr. 93. Cei mici se pot juca acum în spaţii special amenajate, dotate cu echipamente moderne pentru evitarea rănirii copiilor. Toate parcurile recondiţionate includ un complex de tobogane, balansoare, leagăne, echipamente pe arc şi carusel. Vremea frumoasă din ultimele zile a prilejuit şi primele teste de anduranţă ale echipamentelor, copiii fiind încântaţi de noile spaţii din catierul lor.

Noile parcuri de joacă promovează şi mişcarea şi petrecerea timpului liber în mod activ pentru populaţia Iaşului. În acest sens, două dintre cele 9 parcuri deschise deţin şi echipamente de fitness. Fiecare din aceste parcuri deţin  7 aparate care pot fi folosite în mod gratuit de ieşeni. Pentru menţinerea tuturor aparatelor şi echipamentelor în condiţii bune, primăria apelează la civilizaţia ieşenilor şi la atenţia asociaţiilor de proprietari din zonă pentru a respecta regulamentul de utilizare şi funcţionare a parcurilor de joacă. De asemenea, prezenţa tinerilor care tulbură liniştea publică şi care produc distrugeri poate fi semnalată Poliţiei Locale pentru a lua măsurile ce se impun.

Campania de modernizare a parcurilor de joacă continuă în forţă pe tot parcursul acestui an. Din luna ianuarie au fost finalizate 26 de parcuri, urmând ca până la finalul anului să fie predate 75 de noi locuri de joacă pentru copii.

Comments

comments2 Comentarii

  1. Matei

    Ce concidenţă că peste o luna şi o săptamână sunt alegerile …

  2. Maria

    Sincer, eu apreciez ca s-au facut aceste parcuri.
    Sunt mama si vad bucuria din ochii copilului meu. De asemenea, imi place ca s-au luat masuri pentru protectia locurilor de joaca; il simt pe cel mic mai in siguranta.
    Am participat si la deschidere. A fost extrem de frumos! Ne-a placut mult. Parculetele sunt foarte dragute.
*