Primarul solicită constructorilor să grăbească ritmul asfaltărilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/04/2017

Municipalitatea ieșeană, prin vocea primarului Mihai Chirica, a solicitat firmelor de construcții să grăbească ritmul lucrărilor de reabilitare și modernizare pe străzile din oraș.

 

„Trecerea iernii a declanșat un program de investiții mai accentuat în această perioadă. Începând de luni am mai pornit câteva șantiere. Aseară (miercuri – n.r.), în jurul orei 20.00, se lucra încă pe bulevardul Cantemir. Dimineață le-am solicitat constructorilor să lucreze inclusiv în zilele de sâmbătă și pentru strada Sf. Andrei și celelalte tronsoane de străzi pe care deja le-am închis. Sperăm să începem în curând și pe Splai Bahlui – Mal Drept. Vom începe prin scoaterea liniei de tramvai. Deja s-a pregătit amplasamentul, se fac verificări ale utilităților prezente pe acel sector”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cursul zilei de miercuri au început lucrările de reabilitare și modernizare a străzii Sf. Andrei. Reabilitarea arterei rutiere va dura maxim două luni și face parte dintr-un program de lucrări care cuprinde reabilitarea a 11 străzi din mai multe zone din oraş: străzile Cazărmilor, Plopii fără Soţ, Dealu Bucium, Iancu Bacalu, Petru Movilă, Sfântul Andrei, Tănăsescu şi Atelierului, precum şi fundacurile Socola, Bucium şi Păun. Lucrările sunt executate de asocierea Conest SA – Viarom Construct SRL, valoarea totală a contractului fiind de 12.776.173 lei.

Marți au început lucrările de modernizare și pe bulevardul Dimitrie Cantemir. Lucrările de modernizare a acestei artere rutiere ar urma să se finalizeze în șase luni. Lucrările sunt efectuate de asocierea Viarom Construct SRL – Into SRL, valoarea acestora fiind de 2.367.626 lei, sumă care include și modernizarea străzii Gheorghe Asachi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*