Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu Ambasadorul Germaniei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/05/2018

În cursul zilei de joi, 24 mai, primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita  Ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Excelența Sa Cord Meier-Klodt. La întâlnirea din biroul edilului-șef au mai participat Swantje Kortemeyer, şefa Secţiei Economice şi Comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, și viceprimarul Radu Botez.

Discuțiile au vizat domenii variate de cooperare, precum universitar, cultural și economic.  În cadrul întâlnirii Excelența Sa și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini demersurile de dezvoltare durabilă a Iașului bazate pe cele mai importante atuuri locale: mediul educațional și academic și instituțiile de cultură.

De asemenea, Ambasadorul german doreşte să sprijine iniţiativa primarului Mihai Chirica de a înfiinţa o Academie a Primarilor. Acesta va viza împărtăşirea experienţelor între primari și va funcţiona ca o platformă de dezbateri administrative care să sprijine Guvernul și Parlamentul să emită documente în sprijinul autorităților locale.

Edilul-șef a discutat cu Excelența Sa și despre firmele germane din Iaşi şi despre implicarea acestora în viaţa cultural-artistică ieşeană, un exemplu fiind compania Continental care susține cea de-a doua ediţie a Festivalului Afterhills Music & Arts.

La finalul întânirii, Ambasadorului Republicii Federale Germania în România s-a arătat deosebit de încântat de această vizită și de faptul că a revenit la Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*