Primarul Mihai Chirica, prezent la Palatul Cotroceni pentru promulgarea legii Autostrăzii Iași – Târgu Mureș

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/11/2018

Joi, 29 noiembrie, la invitația Administrației Prezidențiale, primarul Mihai Chirica a fost prezent la Palatul Cotroceni, unde a participat la ceremonia publică de promulgare a Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș – „Autostrada Unirii”. Totodată, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de joi, 29 noiembrie, edilul a propus aleșilor locali să facă parte dintr-un comitet care să monitorizeze implementarea acestui proiect important de infrastructură.

„Am primit o invitație din partea Administrației Prezidențiale ca joi, 29 noiembrie, la ora 17.00, să fiu prezent la promulgarea Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș. Pe această cale doresc să-i mulțumesc domnului președinte al României pentru că și-a găsit răgaz pentru a invita ieșenii la semnarea și promulgarea a acestui document important. Având în vedere atașamentul consilierilor locali față de acest proiect, propun înființarea unui comitet de monitorizare a procesului de implementare a a acestui obiectiv deosebit de important pentru Municipiul Iași, dar și pentru regiunea de Nord-Est. Prin această structură vom încerca să oferim un sprijin constant, așa cum am demonstrat și în cazul proiectului Spitalului Regional de Urgență”, a punctat primarul Mihai Chirica.

La ceremonia publică de promulgare a „Autostrăzii Unirii” au fost invitați să participe parlamentari, dar și reprezentanți ai Asociațiilor „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă”.

În altă ordine de idei, primarul Mihai Chirica a anunțat că va fi prezent la București și pe 6 decembrie, când se va prezenta cererea de finanțare europeană pentru documentația Spitalului Regional de Urgență. Actul va fi semnat și de municipalitatea ieșeană, în calitate de partener al Ministerului Sănătății în vederea implementării acestui obiectiv.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*