Primarul Mihai Chirica: „Nu voi mai semna nici o debranşare de la sistemul centralizat de termoficare!”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/10/2018

După analiza temperaturilor înregistrate în ultimele nopţi şi a previziunilor meteorologice pentru următoarele zile, Veolia Energie Iaşi SA va derula manevrele de pornire a sezonului de încălzire 2018 – 2019 în zilele de vineri şi sâmbătă, respectiv 5 și 6 octombrie, în urma întrunirii condiţiilor prevăzute de lege în acest sens.

Veolia Energie Iaşi a anunţat, de asemenea, că stocurile de combustibil pentru iarna 2018 – 2019 sunt asigurate integral, constând în 163.000 de tone de cărbune şi 230 de tone de păcură. În plus, a fost semnat contractul de furnizare a gazelor pentru CET 1 pe durata întregului sezon.

În acest context, primarul Mihai Chirica a subliniat importanţa utilizării sistemului centralizat de termoficare ca modalitate de a reduce substanţial gradul de poluare înregistrat în Iaşi în urma utilizării centralelor termice de apartament.

„Visul meu este de a vedea anulate toate coşurile de fum de pe toate clădirile din Iaşi. Nu se poate să avem peste 60.000 de coşuri de fum care ne otrăvesc sănătatea. Fiecare vecin îl otrăveşte pe celălalt de alături, iar toţi, împreună, pe cei care nu utilizează centrala de apartament. Rezultatul îl reprezintă creşterea incidenţei bolilor pulmonare şi cardiovasculare. Nu este o joacă. Dragi ieşeni, aveţi cuvântul meu de onoare că, în calitate de primar, nu voi semna nici o debranşare de la sistemul centralizat de termoficare. Legea este clară. Avem sistem de termoficare în care investim zeci, sute de milioane de euro. Nu pentru eficienţă economică, ci pentru sănătate”, a declarat edilul într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 5 octombrie.

Pentru a asigura toate condiţiile necesare furnizării agentului termic, Veolia Energie Iaşi a anunţat că se va lucra în regim de permanenţă, non-stop, cu echipe suplimentare dedicate intervenţiilor de urgenţă, în cazul apariţiei unor avarii la instalaţiile interioare ale utilizatorilor sistemului centralizat de termoficare.

Toate punctele şi modulele termice exploatate de Veolia Energie Iași funcţionează automat şi încep să furnizeze încălzire în momentul în care temperatura exterioară coboară sub 14 grade Celsius, aşa cum este înregistrată de senzorii exteriori montaţi la fiecare punct sau modul termic.

 

Până în momentul de faţă, Veolia Energie Iaşi a început furnizarea căldurii către mai mulţi clienţi racordaţi direct la magistralele de termoficare şi alimentaţi prin modul termic individual. Este vorba despre instituţii de învăţământ (creşe, grădiniţe, licee), instituţii sanitare, hoteluri sau sedii de birouri.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*