Primarul Mihai Chirica, întrevedere cu Ambasadorul Franţei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/03/2017

Excelența Sa, domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franței, a avut marți, 28 martie 2017, o întâlnire de curtoazie cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Din delegația care l-a însoțit pe Excelența Sa la Primăria Municipiului Iași au făcut parte Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez în România (consilier de cooperare și acțiune culturală la nivelul Ambasadei Franței la București), Vincent Lorenzini, directorul Institutului Cultural Francez din Iași, Radu Grădinaru, Consul Onorific al Franței la Iași, și Raluca Vârlan, consilier la Institutul Francez din Iași. Programul vizitei delegației la Iași mai include o serie de întâlniri cu mediul academic ieșean, în orașul nostru existând în prezent o comunitate de 645 studenți francezi.

 

Relaţii cordiale

În discuțiile cu primarul Mihai Chirica, ambasadorul Franţei în România a subliniat importanța pe care o acordă Municipiului Iași în proiectele sale. În acest sens, Iaşul a fost inclus în calendarul de manifestări al Sezonului Cultural Franco-Român pentru anul 2019. Mai mult, delegații Ambasadei Franţei și-au arătat disponibilitatea de a furniza expertiză în domeniul gestionării patrimoniului cinematografic, în contextul în care municipalitatea ieșeană dorește ca activitatea acestor instituții să treacă în coordonarea autorităților administrației publice locale. În acest context, Mihai Chirica a menționat și evenimentul dedicat filmului documentar franco-german din toamna acestui an, pe care Primăria Municipiului Iaşi îl susține.

 

Forum economic

Un alt subiect de discuție a fost legat de evenimentul organizat de Camera de Comerț Franceză la sediul Primăriei Municipiului Iași. Este vorba de un forum economic franco-român care a avut loc miercuri, 29 martie 2017, materializat la inițiativa consulului Radu Grădinaru şi intitulat „Exporter en France, investir en Roumanie”. La finalul întrevederii, primarul Mihai Chirica i-a oferit Excelenței Sale albumul „Iași – Capitală de război” subliniind, în acest sens, rolul jucat de generalul Henri Berthelot și de armata franceză în unirea provinciilor românești la 1 decembrie 1918.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*