Primarul Iașului se va întâlni cu omologul său din Houston și cu guvernatorul statului Texas

Publicat de Curierul de Iasi la data de 08/03/2018

În perioada 13 – 17 martie, primarul Mihai Chirica și o delegație de oameni de afaceri și reprezentanți ai mediului academic din Iași vor avea o serie de întrevederi importante cu reprezentanți ai instituțiilor și companiilor din statul american Texas. Întreaga suită de evenimente și întâlniri este inclusă în cadrul Misiunii Economice Afaceri.ro Texas 2018. Cel mai important moment va fi cel prin care edilul Iașului și omologul său din Houston, Sylvester Turner, vor semna acordul bilateral de începere a procesului de înfrățire a Municipiului Iași cu City of Houston, Texas (Statele Unite ale Americii). Seria de evenimente și întâlniri bilaterale va fi organizată de Arhipelago în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Alte două orașe importante din statul american menționat, Austin și Dallas, vor fi incluse pe lista Misiunii.

Din Misiunea Economică Afaceri.ro Texas 2018 vor mai face parte Marius Alexa, CEO Arhipelago, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași și ai Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T Popa”, precum și conducerile companiilor GP Medianet, Majutex, Thinslices, Energo, Ara, Medymentenance, Devo Development Solutions, Silicon Service și Work Consulting Solutions.

Programul primarului Mihai Chirica în statul Texas

Primarul Mihai Chirica va ajunge la Houston pe 13 martie. A doua zi, edilul Iașului va participa la ceremonia de semnare a acordului de cooperare cu City of Houston, eveniment care va avea loc la Primăria din Houston. Ulterior, delegația ieșeană are programată o vizită la compania de transport public Metro și la Anderson Hospital.

Joi, 15 martie, programul va continua cu o vizită în Austin, capitala statului Texas. Acolo reprezentanții delegației ieșene vor avea o întâlnire cu șefii Camerei de Comerț din Austin și vor participa la un important festival de muzică și arte, South by Southwest Festival. Seara vor fi prezenți la o cină alături de membri ai comunității românești. A doua zi, pe 16 martie, primarul Mihai Chirica are programată o întrevedere cu guvernatorul statului Texas, Gregory Wayne Abbott, urmând ca ziua să se finalizeze cu o serie de întâlniri de afaceri și profesionale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*