Primarul Iașului s-a întâlnit cu reprezentanți ai Băncii Mondiale și JASPERS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/01/2019

Primarul Mihai Chirica a avut săptămâna aceasta două întrevederi foarte importante cu reprezentanți ai unor instituții financiare internaționale. Prima a avut loc marți, 15 ianuarie, la sediul Primăriei fiind prezenți reprezentanți ai Băncii Mondiale.

„Au fost patru persoane din cadrul acestei instituții, precum și reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Am discutat despre posibilitatea inițierii din timp a discuțiilor cu Comisia Europeană în ceea ce privește finanțarea începând cu anul 2021. Se are în vedere coeziunea între regiunile Europei și reducerea disparităților între acestea. Din programul-pilot vor face parte Regiunea de Nord-Est și Regiunea de Nord-Vest ale României. Am discutat și despre întărirea contribuției autorităților locale în elaborarea acestor planuri de finanțare, despre Asociația «Moldova se dezvoltă», un lucru de altfel apreciat, ținând cont că, până în momentul de față, România nu a realizat proiectul de regionalizare. Acest lucru nu este un factor pozitiv, mai ales că România și Bulgaria vor beneficia de o finanțare cu 8% mai mare din partea Comisiei Europene”, a anunțat edilul.

A doua întâlnire a avut loc miercuri, 16 ianuarie, la Iași fiind prezenți experți ai JASPERS, entitate care reprezintă un parteneriat de asistență tehnică între Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Discuțiile au vizat elaborarea unui program de asistență tehnică în vederea dezvoltării zonei Moara de Vânt.

„Concret, este vorba despre elaborarea unei strategii de dezvoltare a zonei viitorului Spital Regional de Urgență. De altfel, pentru spital Ministerul Sănătății a beneficiat de consultanță tot din partea JASPERS. Obiectivul central este realizarea unui proiect de dezvoltare urbană de tip Smart City District, astfel ca zona de Nord a Municipiului Iași să devenă o zonă smart, cu servicii publice integrate”, a mai spus Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*