Primarul Iașului, Mihai Chirica, voluntar pentru o zi, în beneficiul copiilor din Centrul educațional ”Căsuța cu cireșe”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2018

Miercuri, 6 iunie, primarul Iașului, Mihai Chirica, a acceptat provocarea echipei „Salvați Copiii” Iași  de a petrece câteva ore cu copiii care beneficiază de serviciile sociale din „Căsuța cu cireșe”, aceștia provenind din familii defavorizate din zona Șes Bahlui – cartier Dacia. După orele petrecute la școală, micuții au parte în cadrul centrului de un mediu prietenos care le asigură accesul egal la educaţie, de un mediu propice pentru recuperare, dezvoltare şi de însuşirea unor abilităţi necesare integrării lor sociale.

„O vizită care m-a emoționat foarte mult. Am avut ocazia să mai trec și pe la celelalte asociații, respectiv pe la centre educaționale din Iași. De fiecare dată unde văd că educația copilului și copilul în general reprezintă o prioritate, mă duc cu plăcere și cred va trebui ca fiecare dintre noi să ne reorientăm viața pentru acest scop. De această perspectivă  depind atât de multe lucruri, drept pentru care merită sprijinul nemijlocit al tuturor celor care pot veni către «Salvați Copiii» și de ce nu, cred că va trebui să ne implicăm din ce în ce mai mult în acest sens”, a declarat domnul Mihai Chirica, primarul Iașului, Mihai Chirica.

Primăria Municipiului Iași asigură de trei ani finanțarea implementării proiectului   „O nouă șansă în educație”, cu scopul reducerea abandonului școlar în rândul copiilor aflați în dificultate proveniți din cele două comunități defavorizate: zona Șes Bahlui – cartier Dacia și zona căminelor Cantemir. Valoarea totală a proiectului este de 161.000 lei, din care 144.900 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 16.100 lei reprezintă contribuţia „Salvați Copiii” Iași.

„Astăzi, cele câteva momente petrecute de copii alături de domnul primar, au însemnat bucurie, prietenie și recunoștință. Aceștia au lucrat cot la cot în deslușirea unui rebus, au stat la povești, iar mărturia a ceea ce s-a întâmplat a luat forma unei flori a prieteniei, o planșă pe care și-au lăsat amprenta palmei și a numelui îmbrăcate în acuarelă. Această activitate a pornit din dorința de a aduce împreună oamenii care susțin proiectele «Salvați Copiii» Iași, dar și micuții cărora echipa asociației le oferă tot sprijinul de care au nevoie pentru echilibru în dezvoltarea lor intelectuală  și emoțională”, au precizat reprezentanții organizației.

O parte din beneficiile implementării proiectului în Iași, se reflectă în datele următoare:

  • 31 de copii cu risc infracțional au fost scoși din stradă și înscriși/reînscriși la școală;
  • copiii implicați în proiect nu au mai petrecut pe stradă 23.434 de ore anual;
  • proiectul contribuie la reducerea abandonului școlar la nivelul învățământului primar din județul Iași;
  • 92 copii din municipiul Iași beneficiază de servicii complexe de recuperare educațională și socială;
  • cel puțin 30 de părinți învață să aplice reguli de educație și pentru frații copiilor implicați în proiect.
  • a fost înființată prima clasă cu frecvență redusă din județul Iași.

 

Informaţii suplimentare despre proiect puteți obține de pe site-ul:

http://www.scoalamobila.ro/o-noua-sansa-in-educatie-2

Liviu Măgurianu – Coordonator serviciu Asistență psiho-socio-educațională și suport pentru grupuri vulnerabile.

Tel/fax: 0232 219 986

E-mail: office@scoalamobila.ro

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*