Primarul Iaşului a avut o întrevedere cu viitorul Ambasador al României în Cuba

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/06/2016

Primarul Mihai Chirica a primit vineri, 24 iunie, vizita unei delegaţii a reprezentanţilor mediului de afaceri din România. La eveniment au participat Gențiana Şerbu, propusă drept Ambasador al României în Republica Cuba, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț şi Industrie Iaşi, Ionel Constantin, președinte executiv al Camerei Bilaterale România-Cuba şi, totodată, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, precum şi Eugen-Andrei Constantin, consilierul președintelui Camerei de Comerț a României.

Doamna Şerbu şi-a manifestat intenţia de a ne ajuta după momentul preluării mandatului în Cuba. De aceea, domnia sa a dorit să cunoască mai bine mediul administrativ, educaţional, cultural şi, nu în ultimul rând, cel de afaceri din Iaşi. De altfel, în cadrul Festivalului Internațional de Poezie, organizat în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, au participat şi poeți din Cuba. Agenda de întâlniri va include și universități şi companii din domeniile turism, IT şi farmaceutic. Viziunea domniei sale include dezvoltarea unei platforme de cooperare pe termen lung care să acționeze în Cuba și în întreaga zonă a Amercii Latine, iar România să valorifice domeniile în care are competențe de top pentru a intra pe această piață”, a declarat Mihai Chirica.

Acesta a adăugat că în luna noiembrie va fi organizată o misiune economică românească la Havana, la care sunt invitate să participe şi companii din Iași, iar în 2017 Iaşul ar putea participa la Târgul de Carte de la Havana.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*