Primarul Gheorghe Nichita, audienţe în cartiere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/02/2015

audiente primar (3)Primarul Gheorghe Nichita a acordat, miercuri, 4 februarie 2015, o audienţă în Centrul de Cartier Păcurari. Astfel, 15 cetăţeni au avut ocazia de a-şi expune problemele şi sugestiile edilului oraşului.

Parcări şi parcuri
În cadrul audienţei au fost discutate diverse aspecte care ţin de viaţa de zi cu zi a cetăţenilor din cartierul Păcurari. Printre principalele teme s-a numărat recalcularea facturilor la întreţinere în cadrul asociaţiilor, cu repartizarea corectă a costurilor privind părţile comune din cadrul condominiului. Totodată, s-a vorbit şi despre posibilitatea de accesare a fondurilor europene pentru finanţarea lucrărilor de anvelopare a blocurilor. De asemenea, locuitorii din Păcurari şi-au exprimat dorinţa ca piaţa agroalimentară din zonă să funcţioneze permanent, să fie asigurată paza în zona Esplanadei Mimoza, precum şi identificarea posibilităţilor de construire a unor noi locuri de joacă pentru copii şi extinderea spaţiilor verzi. În plus, cetăţenii şi-au manifestat interesul pentru amenajarea mai multor locuri de parcare şi montarea de noi bănci pe străzile din cartier.

Curăţenie şi legalitate
Printre solicitările participanţilor la audienţă s-au aflat obţinerea de locuinţe sociale, dar şi posibilitatea efectuării unor schimburi de astfel de locuinţe. De asemenea, au fost notate doleanţe care privesc modificările arhitecturale efectuate fără autorizaţie de construire, dărâmarea garajelor ilegal construite şi problema gunoaielor aruncate în spatele blocurilor. Primarul Gheorghe Nichita a ascultat cu atenţie fiecare situaţie expusă de către participanţii la audienţă, asigurându-i că problemele vor fi analizate minuţios de către serviciile din cadrul municipalităţii, în vederea găsirii de soluţii care să îmbunătăţească condiţiile de trai şi confortul urban al cetăţenilor din cartierul Păcurari.

Dialog cu cetăţenii
Audienţa desfăşurată în Păcurari este prima din acest an acordată de primarul Gheorghe Nichita în cartierele Iaşului. În funcţie de agenda de lucru, edilul oraşului va programa în perioada următoare noi întâlniri cu cetăţenii municipiului, atât la sediul Primăriei cât şi în cartiere, pentru a asigura o punte de comunicare eficientă şi directă între doleanţele acestora şi administraţia locală. De altfel, locuitorii Iaşului pot să-şi rezerve prezenţa şi la audienţele organizate de către cei doi viceprimari ai oraşului, Mihai Chirica şi Gabriel Surdu, precum şi de secretarul Consiliului Local, Denisa Ionaşcu.

Comments

comments

Categoria: audiente primar

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*