Primarul a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/06/2016

Primarul interimar Mihai Chirica a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Motivul convocării l-a reprezentat atenţionarea meteorologică cod galben în intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 3 iunie, 21:00. Conform meteorologilor, în acest interval, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină. Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15-20 l/mp şi se vor cumula 40-80 l/mp.

Tot astăzi primarul a activat un centru operativ în cadrul Primăriei pentru o mai bună colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Programul de permanenţă se va afla în coordonarea Biroului de Protecţie Civilă.

Salubris, Citadin, ApaVital şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor supraveghea căminele de canalizare, pasajele inundabile, refugiile, intersecţiile şi trecerile de pietoni, iar ApaVital vor avea în vedere ridicarea stavilelor de-a lungul albiei. Dacă situaţia o va impune, traficul din pasajul Păcurari va fi deviat. De asemenea, RATP va verifica sistemele de verificare ale tramvaielor, în cazul în care se vor înregistra cantităţi foarte mari de precipitaţii circulaţia acestora se va desfăşura mai încet. Depourile vor fi dotate cu nisip şi cu instalaţii de degajare a apei. Angajaţii de la Servicii Publice vor interveni pentru degajarea crengilor.

O atenţie deosebită va fi acordată şi zonei dintre Metro şi până la zona amenajată a Bahluiului (Podul de Piatră), pentru a nu se acumula aluviuni. În plus, s-a făcut un inventar al vidanjelor disponibile la toate instituţiile menţionate, dar şi al oamenilor care asigură permanenţa.

Comments

comments

Categoria: Special

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*