Primăria va reabilita trei etaje din Corpul C al Spitalului de Recuperare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/10/2019

Trei etaje ale Corpului C de la Spitalul Clinic de Recuperare vor fi reabilitate. Municipalitatea va face reparații capitale la cele trei etaje care reprezintă un complex multidisciplinar și multifuncțional, ce interacționează cu toate celelalte secții din cadrul unității medicale menționate. Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 12 luni, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la puțin peste un milion de lei, cu TVA, pentru fiecare etaj, adică circa 3,1 milioane de lei, în total.

„Soluția de modernizare aleasă de către conducerea spitalului este de a realiza aceste lucrări pe zone și tronsoane, întrucât lucrări de amploare, la nivelul întregului spital sunt practic imposibil de realizat, deoarece nu este posibilă scoaterea totală din funcție a spitalului, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Pentru etajele 3, 4 și 5 ale Corpului C lucrările constau în refuncționalizarea spațiilor, impusă de necesitatea asigurării grupurilor sanitare pentru persoanele cu handicap, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea instalațiilor sanitare, de încălzire, electrice și curenți slabi, cât și de telefonie. Măsurile propuse de expertul tehnic presupun intervenții locale, demolări, refaceri și reparații la elementele nestructurale în vederea modernizării capacităților de spitalizare a pacienților, de sporire a gradului de igienă și confort, de îmbunătățire a cadrului de desfășurare a activității personalului medical, în conformitate cu normele europene actuale”, susțin reprezentanții municipalității ieșene.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea de reparații capitale la cele trei etaje ale spitalului menționat va figura pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 31 octombrie.

Comments

comments

Categoria: sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*