Primăria va reabilita Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial aflat în Galata

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/07/2019

Municipalitatea intenționează să reabiliteze Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din zona Galata. Monumentul, construit între anii 1928 – 1930, se află într-o stare avansată de degradare. Valoarea totală a investiției este de 3.526.741 lei, inclusiv TVA.

Proiectul este inclus în Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iași și beneficiază de o finanțare de 2.000.00 lei de la Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului național Centenar.

Prin acest proiect, Primăria își propune punerea în valoare a monumentului în cadrul construit existent, restaurarea și punerea în siguranță conform legislației în vigoare, integrarea în circuitul turistic și religios prin comemorarea eroilor din Primul Război Mondial la sărbătorile stabilite prin lege și la cele religioase, precum și amenajarea incintei prin recuperarea, refacerea și amplasarea a șase cruci mari și a celor 600 de cruci mici existente la data inaugurării (1930). Lucrările vor fi efectuate sub supraveghere arheologică și vor include și realizarea unei parcări de cinci locuri, a unor alei pietonale, refacerea spațiilor verzi și montarea de mobilier urban.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul menționat va figura pe ordinea de zi a Consiliului Local din 26 iulie.

Comments

comments

Categoria: Iasul Centenar

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*