Primăria Municipiului Iași susține realizarea șoselei de centură – varianta Sud

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/09/2019

Primăria Municipiului Iași condamnă public incoerența și incompetența Guvenului Dăncilă, în special a Ministerului Transporturilor și a instituțiilor subordonate, pentru modul prin care tergiversează demararea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Iași – varianta Sud.

Așa cum este stipulat și în legislația în vigoare, unicul responsabil pentru realizarea  acestui obiectiv atât de important pentru municipiul Iași este Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor. Încă din anul 2009, Primăria Municipiului Iași s-a angajat, prin emiterea unei Hotârări de Consiliu Local (HCL nr. 267/2009) și alte adrese, că va susține în mod concret realizarea acestei investiții. Actele mai sus amintite sunt și astăzi valabile și au fost transmise încă de atunci ministerului de resort.

Și acum, la mai bine de 10 ani de la emiterea respectivei Hotărâri, Primăria Municipiului Iași reiterează angajamentele asumate cu privire la realizarea investiției. Cu toate acestea, nu putem să nu observăm amânarea de către instituțiile abilitate, prin tot felul de tertipuri birocratice și adrese inutile, a acestui proiect atât de important pentru municipiul Iași, după cum nu putem uita că în ultimii trei ani nu s-a făcut nimic în acest sens!

Deși aceste documente au fost transmise în timp util către factorii resposabili pentru realizarea șoselei de centură a municipiului Iași – varianta Sud, instituțiile subordonate Ministerului Transporturilor (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași) nu iau în considerare documentele care au fost emise de către Primăria Municipiului Iași, deși ele sunt valabile și exprimă, clar și fără echivoc, angajamentul municipalității ieșene de a se implica în realizarea acestui obiectiv.

„Faptul că responsabilii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași nu înțeleg că toate documentele emise de noi sunt valabile și exprimă dorința noastră de a ne implica în realizarea șoselei de centură nu mă miră, pentru că actualul director al acestei Direcții a fost dat afară de la Citadin pentru incompetență. Mă miră, în schimb, atitudinea responsabililor din Ministerul Transporturilor, care dovedesc, încă o dată, că ori nu citesc corespondenţa avută cu Primăria Municipiului Iaşi, ceea ce arată lipsa de interes pentru realizarea acestui obiectiv, ori nu pricep și nu știu ce au de făcut pentru demararea lucrărilor. Ambele situații sunt condamnabile și dovedesc atât incompetența acestor responsabili cât și dezinteresul pentru ca ieșenii să poată beneficia de avantajele unei șosele de centură. În concluzie, ca să fie bine înțeles de toată lumea, Primăria Municipiului Iași își va respecta toate angajamentele asumate încă din anul 2009, pe care nu le-a infirmat niciodată. Vreau doar ca responsabilii din Ministerul Transporturilor să se hotărască și să anunțe public dacă doresc să facă șoseaua de centură – varianta Sud. Dacă nu, să plece și să lase niște profesioniști să realizeze acest proiect!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*