Primăria Municipiului Iaşi a luat a 3-a oară conscutiv premiul I la concursul „Milioane de plante”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/06/2010

Primăria Municipiului Iaşi a obţinut pentru a treia oară consecutiv premiul I la concursul naţional „Milioane de oameni, Milioane de Copaci”, secţiunea plante. PRAIS Corporate Communications si Fundaţia PRAIS, iniţiatorii Mişcării Naţionale de Plantări „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, au anunţat rezultatele celei de a IV-a ediţii.

De la lansare, în septembrie 2006, şi până în luna mai 2010, mişcarea a înregistrat cumulat un număr record de plantări la nivel naţional: peste 53.198.000 de arbori şi peste 23.254.000 de arbuşti şi plante. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării extraordinare a 700 de organizaţii, 98.000 de voluntari şi 91.000 de angajaţi.  Mişcarea este recunoscută oficial de United Nations for Environment Program (UNEP) şi se derulează sub sigla programului global al UNEP „Plant for the Planet”. Această recunoaştere are la bază contribuţia mişcării româneşti la programul de mediu al Naţiunilor Unite – campania „Un Miliard de Copaci”.

Primăria Municipiului Iaşi a fost felicitată de organizatori şi pentru contribuţia sa în cadrul proiectului, primind Premiul I la secţiunea B – Instituţii bugetare – Plante, categoria Primării şi având ca rezultate plantarea a 1,905,462 de plante cu 500 de angajaţi, mai multe ca în anii anteriori. De exemplu, faţă de 2009 când se plantaseră 200.000 de lalele, în municipiul Iaşi s-au plantat anul acesta 350.000 de flori din acest sortiment, în toate cartierele din oraş.

Pe 8 iunie 2010, cele mai active fundaţii, şcoli, primării, companii, direcţii şi ocoale silvice, precum şi alte organizaţii din România, care au înregistrat numărul cel mai mare de plantări la nivel naţional la a IV-a ediţie, au fost  premiate cu trofeul „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”. Platforma de comunicare a mişcarii, website‑ul www.milioanedecopaci.ro a înregistrat o creştere a traficului în acest an, având vizitatori din 40 ţări, cum ar fi: SUA, Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda, Franţa, Rusia şi Austria.

Acest proiect naţional  este  posibil datorită implicării şi susţinerii partenerilor instituţionali: Ministerul Mediului şi Pădurilor, Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Mişcarea este susţinută de 4 ani de către Lafarge România şi Smithfield Foods în calitate de Parteneri, membri fondatori ai Fundaţiei PRAIS.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*