Primaria Municipiului Iasi a instalat infochioscuri si la Centrele de Cartier

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/06/2010

Incepand din aceasta luna,  toti iesenii care au depus documente la Primaria Municipiului Iasi pot afla mai usor in ce stadiu se afla actul de la infochioscurile din Centrele de Cartier.

“Infochioscurile de la centrele de cartier fac parte din proiectul european Egos, in valoare de 208.000 euro, care vizeaza orientarea profesionala si vocationala, utilizind mijloace IT. Acolo se pot consulta informatii legate de locurile de munca existente, informatii pentru cei care vor sa-si continue studiile, sa obtina burse, inclusiv in tarile partenere din proiect, Spania, Italia, Bulgaria si Islanda”,  Cristina Nucuta, sef Serviciu Informatizare.

Toate cele cinci centre de cartier din Iasi au fost dotate cu cate un infochiosc, care asigura accesul gratuit la internet. Iesenii pot consulta informatii de interes public, hotarari ale Consiliului Local, actele necesare pentru rezolvarea unei probleme si se poate afla stadiul unui document care a fost cerut prin introducerea numarului de inregistrare a cererii si a datei. De asemeni, se pot beneficia rapid diverse informatii despre locurile de munca disponibile in strainatate si se pot folosi camerele web din dotarea fiecarui infochiosc.

Comments

comments2 Comentarii

  1. monica

    Excelenta initiativa. Sa speram ca informatiile legate de piata muncii vor fi si actualizate.

  2. Curierul de Iasi

    Multumim pentru apreciere.
    Vom incerca sa oferim un nivel cat mai bun din punct de vedere al informatiei actualizate.
*