Primăria Municipiului Iaşi a decis interzicerea comercializării etnobotanicelor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/11/2010

Primarul Gheorghe Nichita a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că a emis o dispoziţie prin care se interzice comercializarea de produse etnobotanice pe teritoriul municipiului Iaşi.

“Până la la reglementarea prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Iaşi, pe teritoriul administrativ al municipiului Iaşi se interzice comercializarea, distribuirea, oferirea gratuită, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale şi/sau substanţelor care, prin forma ambalajului, conţinut, prezentare, instrucţiuni de utilizare, publicitate sau denumire, induc sau pot induce ideea că utilizarea acestora, indiferent de procedeul de administrare – consum, prizare, inhalare, aromaterapia etc. – ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante sau psihotrope”, se precizează în dispoziţia primarului municipiului Iaşi cu numărul 3449 din 18.11.2010. Este interzisă totodată şi publicitatea de orice fel pentru plantele, produsele şi substanţele precizate mai sus.

Măsura are caracter temporar şi este valabilă până la reglementarea acestui tip de comerţ prin Hotărârea Consiliului Local, vizate de aceasta fiind un număr de 5 societăţi comerciale care au deschis 8 puncte de desfacere pe teritoriul municipiului Iaşi.

Începând de astăzi inspectorii primăriei au trecut la punerea în aplicare a acestei dispoziţii.

Comments

comments3 Comentarii

  1. Silviu

    Era si cazul sa fie luate masuri … dar partea rea e ca se vor comercializa in continuare chiar daca nu in magazine …

  2. Curierul de Iasi

    Cu siguranta chestiunea este ampla, dar daca dumneavoastra sunteti de acord cu legalizarea cocainei, asa cum spuneti intr-un comentariu la articolul pe care l-ati scris… ce ar mai fi de adaugat?

    Ne dorim ca cetatenii Iasului sa fie protejati si in siguranta, mai ales tinerii care la varste fragede sunt tentati sa experimenteze tot felul de lucruri care le pot pune viata in pericol.
*