Primăria a început instalarea echipamentelor luminoase şi amenajarea târgurilor pentru Sărbătorile de Iarnă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/11/2017

Primarul Mihai Chirica a anunțat că iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie, de Ziua Națională. În prima fază vor fi aprinse doar luminițele din zona centrală, urmând ca în aproximativ o săptămână să fie pornite și cele din restul orașului.

„Suntem în plin proces de instalare a echipamentelor luminoase și a târgurilor de Crăciun. Până în momentul de față (marți, 14 noiembrie – n.r..) au fost instalate 536 de figurine, în zonele Centru, Alexandru cel Bun, Dacia, Păcurari, Tătărași, Nicolina, Gară, Podu Roș, Galata și Zona Industrială. De asemenea, au fost realizate 60 de traversări luminoase noi pe șufă, amplasate pe bulevardul Independenței, strada Sărăriei, strada Anastasie Panu și strada Elena Doamna. Pe pietonal, pe lângă tradiționalul brad de Crăciun dintre Mitropolie și Primărie, vom avea un tunel luminos, cu căsuța lui Moș Crăciun, dar și plase luminoase. Pe 1 decembrie vom porni iluminatul festiv, în primă fază în zona centrală, iar până pe 10 decembrie le vom porni treptat în tot orașul pentru a nu intra într-un șoc energetic din cauza unei capacități mari de consum, dar ne referim și la posibilitatea fizică de a branșa aceste echipamente. Deconectarea va începe după Sărbători, după 7 ianuarie. Zona Centrală va mai rămâne ornată și pentru sărbătoarea de 24 ianuarie”, a afirmat primarul.

Acesta a adăugat că până la sfârșitul lunii vor mai fi montate 44 de figurine în zonele Centru, Podu Roș și Tătărași și vor fi ornate cu lumini fântânile din Piața Unirii. Totodată, vor fi amenajate și șase artere cu traversări luminoase pe șufă (străzile Vasile Lupu, Pictorului, Palat, Muzicescu și Arcu, iar bulevardul Carol I va avea în plus cuburi 3D și globuri cu plasă). În total vor fi împodobiți 24 brazi, în toate zonele din oraș, pentru ornarea orașului urmând a se folosi 30 tone de cetină.

Târgurile de Sărbători

În acest an pentru târgurile de sărbători vor fi amenajate 59 de căsuțe. Din numărul total, 20 vor fi amplasate în zona Bisericii Trei Ierarhi, 9 în zona Mitropoliei și 20 în Piața Unirii.

„Ne-am gândit la organizarea unui Târg de Crăciun și în cartierul Alexandru cel Bun. Acolo vom duce 10 căsuțe ornate. În Piața Unirii vom avea o altă prezentare a Târgului de Crăciun. Vom avea un stâlp de aproximativ 15 metri înălțime. Pe el vom instala multe instalații luminoase, iar târgul va fi dedesubt. În mijlocul căsuțelor vom avea și un brad. Vom avea numai comercianți de produse tradiționale, alimentare și nealimentare”, a anunțat edilul.

Comments

comments

Categoria: iluminat public

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*