Primăria a început dezbaterile publice privind bugetul local pe 2018

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/01/2018

Ieri, 10 ianuarie, a avut loc prima întâlnire cu cetățenii din cadrul dezbaterilor privind bugetul Municipiului Iași pe anul în curs. Evenimentul, care s-a desfășurat în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, a reunit aproape 150 de persoane, la el participând consilieri locali, directori din cadrul Primăriei și ai instituțiilor subordonate municipalității, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale etc. La începutul discuțiilor primarul Mihai Chirica a făcut o prezentare a priorităților municipalității pentru anul 2018.

Printre problemele semnalate de participanți s-au numărat starea proastă a unor străzi și alei, parcarea pe trotuar a mașinilor (mai ales în zona școlilor), starea defectuoasă a unor grupuri sanitare din piețele agroalimentare, dotarea insuficientă a pistei de alergare de la stadion, starea adăposturilor de protecție civilă, mașinile abandonate în cartiere (mai ales în zona Gaudeamus) etc. O altă problemă semnalată de cei prezenți a fost lipsa de activitate a cluburilor pentru pensionari, o posibilă rezolvare fiind „adoptarea” din punct de vedere artistic a acestor centre de către Ateneu.

„După ce ne vor fi comunicate toate sumele defalcate care vor fi transmise către Municipiul Iaşi vom publica proiectul de buget. Credem că acesta lucru se va întâmpla în jurul datei de 18 ianuarie. Perioada de dezbatere publică se va întinde pe 15 zile, aceste dezbateri fiind prognozate a se desfăşura la sediul Primăriei, inclusiv sâmbăta şi duminica. În jurul datei de 2 februarie trebuie să dăm răspuns la eventualele contestaţii, pentru ca pe 7 februarie să putem preda materialul complet spre dezbatere şi aprobare în Consiliul Local, a cărui şedinţă va fi probabil în jurul datei de 16 februarie”, a prezentat primarul Mihai Chirica desfăşurătorul consultărilor publice pe marginea bugetului local.

Comments

comments

Categoria: economie,investitii

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*