Primăria ieşeană va accesa fonduri pentru încă patru proiecte europene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/11/2011

Municipalitatea ieşeană va accesa în luna noiembrie resurse financiare europene pentru încă patru proiecte incluse în lista principală de unsprezece, astfel încât suma de 112,25 milioane de euro alocată Polului de Creştere Iaşi să fie acoperită integral.

Pe 22 noiembrie a fost depus proiectul privind Managementul de trafic, în valoare de 91 de milioane de lei. Joi, 24 octombrie, va fi depus proiectul Mănăstirii Golia (etapa a doua), în valoare de 20,9 milioane de lei, urmând ca luni, 28 noiembrie, să fie înaintat proiectul Autogării Iaşi – valoare 93,8 milioane de lei. În sfârşit, pe 30 noiembrie va fi depus proiectul ce vizează Muzeul Municipal, cu o valoare de 19,5 milioane de lei. Cele şapte proiecte din lista de rezervă se vor depune până pe 15 februarie 2012.

Acestea sunt necesare pentru a acoperi economiile care se fac odată cu derularea licitaţiilor. Până în prezent, municipalitatea a făcut o economie de 13.677.000 euro din 5 proiecte şi estimează că aceasta se va ridica la peste 20 milioane după realizarea tuturor licitaţiilor pe toate cele 11 proiecte din lista principală. Depunerea noilor proiecte survine în urma analizei efectuate marţi, 22 noiembrie, de către Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Regional, care a demonstrat că Iaşul se află pe primul loc din punctul de vedere al proiectelor contractate deja, acestea reprezentând 63,3% din suma alocată, faţă de media tuturor polilor, de 31,1%.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*