Primăria Iaşi va acorda ajutoare sociale de Paşte pentru 200 de familii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/04/2011

Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară aplică o serie de măsuri în domeniul asistenţei sociale destinate familiilor şi persoanelor singure aflate în situaţii de vulnerabilitate socială.

Începând cu anul 2004, s-a înregistrat o cazuistică foarte complexă, precum şi solicitări pentru variate forme de ajutorare, respectiv burse sociale, ajutoare materiale, sprijin pentru achiţionarea unor calculatoare, şi alte categorii de prestaţii sociale. În acest sens, urmare nevoilor specifice constatate şi a anchetelor sociale efectuate, s-a impus diversificarea modalităţilor de intervenţie.

Cu ocazia unor evenimente speciale precum “Sărbătorile de Iarnă”, “Ziua Familiei”, “Ziua Copilului”, “Ziua Persoanei Vârstnice” , “Prima Zi de Şcoală” sau “Sărbătorile de Paşte”, anual au fost selectate categorii defavorizate pentru care s-au acordat, în funcţie de resursele bugetului local existent, ajutoare de urgenţă financiare şi/sau în natură.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Din a doua jumătate a anului 2010 şi până la momentul actual, luând în considerare modificările legislative, petiţiile înregistrate pentru acordarea unor forme de protecţie/asistenţă, precum şi multitudinea factorilor care influenţează nivelul de trai, s-a identificat o creştere semnificativă a nucleelor monoparentale care au un grad ridicat de risc social.

Având în vedere cele menţionate mai sus, prin preocuparea continuă a municipalităţii ieşene pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii grupurilor vulnerabile, cu ocazia “Sărbătorilor de Paşte 2011”, în temeiul prevederilor art. 1, pct. 8 – Anexa nr. 1 din H.C.L. nr. 434/2008, se vor acorda  ajutoare de urgenţă în valoare totală de 20.000 lei, pentru un număr de 200 de familii şi/sau persoane singure cu resurse materiale şi financiare reduse, aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*