Primăria, gazdă a şedinţei de bilanţ a Zonei Metropolitane

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/03/2015

Vineri, 13 martie 2015, la Primăria municipiului Iaşi a avut loc o şedinţă a consiliului Zonei Metropolitane Iaşi, la care au fost prezenţi primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, precum şi primari ai comunelor componente ale Zonei Metropolitane.

Sprijin pentru proiecte europene
În cadrul şedinţei Consiliului Metropolitan au fost prezentate şi aprobate raportul de activitate şi bilanţul contabil ale Asociaţiei Zona Metropolitană aferente anului 2014. De asemenea, a fost prezentat un plan de activităţi pentru anul 2015. Conform datelor analizate, Zona Metropolitană Iaşi a reuşit în 2014 să asigure veniturile din fondurile europene într-un procent de 50%. Un efort important a fost făcut de către Primăria muncipiului Iaşi, care şi-a mărit contribuţia de la 350.000 la 500.000 de lei pe an, special pentru a putea fi derulate proiectele europene din zona metropolitană. “Aceste proiecte sunt orientate în mod special spre instruirea personalului din primăriile comunelor componente ale ZMI, îmbunătăţirea căilor de comunicare şi de identificare a proiectelor importante de infrastructură care pot fi accesate fie de o comună sau de întreaga zonă metropolitană”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Plan de transport public
Pe de altă parte, participanţii la întrunire au apreciat ca fiind necesară elaborarea unui plan de transport pentru zona metropolitană. „Lucrăm la un plan de mobilitate urbană durabilă care este finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi de BERD. Termenul de finalizare este septembrie 2015. Pe baza acestui proiect vom încerca să dimensionăm necesitatea echipamentului de transport public în zonă”, a precizat primarul Gheorghe Nichita. În săptămâna ce va urma, vor fi identificate modalităţi de colaborare cu comunele limitrofe Iaşului menite a dezvolta un plan de transport important pentru aceste unităţi administrativ teritoriale.

 

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*