Primăria Iaşi a premiat performanţa elevilor de nota 10 la bacalaureat

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/07/2011

Joi, 7 iulie, Primăria Municipiului Iaşi a premiat unsprezece elevi ieşeni care au obţinut nota 10 la sesiunea de bacalaureat din acest an.

Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi a găzduit o festivitate în premieră. Primarul Gheorghe Nichita a premiat pe cei 11 elevi ieşeni care au terminat sesiunea de Bacalaureat din acest an cu nota 10. Alături de performanţa în învăţământ, edilul ieşean a dorit să discute cu directorii liceelor din Iaşi despre cauzele promovabilităţii scăzute la Bacalaureat. La festivitatea de premiere au participat şi şefii Inspectoratului Şcolar Judeţan, precum şi directorii liceelor prestigioase ale Iaşului.

Iaşul, primul pe ţară la medii de zece

Judeţul Iaşi deţine supremaţia în topul elevilor care au luat nota 10 la bacalaureatul din acest an, fiind urmat de către Dolj, cu zece absolvenţi, Cluj, cu opt, şi Dâmboviţa, cu cinci medii de 10. Cu toate acestea, conform statisticilor prezentate de către Liliana Romaniuc, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, din cele 53 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi la care s-a dat examenul de bacalaureat, la 20 promovabilitatea a fost sub 10%, în timp ce doar la 21 promovabilitatea a fost de peste 50%. După recorectarea tezelor supuse contestaţiilor, promovabilitatea generală pe judeţul Iaşi a fost de 43,1 %. „Avem cei mai mulţi elevi din ţară care au încheiat cu 10 examenul de bacalaureat, ceea ce se dovedeşte, mai ales în acest an, o performanţă extraordinară. Iaşul are de asemenea, licee care au promovabilitate maximă. felicit din tot sufletul tinerii care au reuşit să încheie acest examen cu nota maximă. Ei sunt confirmarea că la Iaşi există învăţământ de mare performanţă. Acestor elevi, nimic nu le mai stă în cale, bacalaureatul fiind doar o primă treaptă pentru a deveni vârfuri ale inteligenţei româneşti. Mă bucur că am privilegiul de a-i saluta şi de a le ura succes în continuare”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Echipa performerilor de la Bac

Mădălina Alecsa şi Ecaterina Sava, de la Colegiul “Mihai Eminescu”, Ioana Cucoş, Monica Andreea Mihai, Diana Smaranda Miron şi Diana Ioana Savinescu, de la Colegiul “Costache Negruzzi”, Cătălina Constantina Ciobăniţă, Răzvan Ciobanu, Adriana Eliza Cozma şi Mihai Ştefan Cristian Haba, de la Colegiul “Emil Racoviţă”, Bianca Bărbuţă, de la Colegiul Naţional au primit diplome de excelenţă din partea primarului Gheorghe Nichita. Echipa elevilor ieşeni notaţi cu 10 la bacalaureat îi cuprinde şi pe Mirona Letiţia Dobri, şefă de promoţie la “Costache Negruzzi”, care a obţinut nota maximă în urma soluţionării contestaţiei depuse. Al treisprezecelea elev din judeţul Iaşi care a trecut bacalaureatul cu 10 este Ana Delia Negrescu, de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din Paşcani.

Bacalaureatul, premianţi şi repetenţi

Dincolo de performanţa celor 13 elevi ieşeni care au obţinut nota maximă la bacalaureat, există şi reversal medaliei. Patru unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi au avut promovabilitate zero: Grupurile Şcolare din Vlădeni, Holboca, Târgu Frumos şi Liceul „Dimitrie Murgu” din Iaşi. La extrema pozitivă se află Colegiul Naţional Costache Negruzzi, cu 98,63% grad de promovabilitate.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*