Primăria ia măsuri urgente de protecţie împotriva caniculei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/08/2017

În contextul codului galben de caniculă anunţat în zona Iaşului, primarul Mihai Chirica a anunţat principalele măsuri de protejare a cetăţenilor oraşului.

“Începând de astăzi, sunt instalate corturi climatizate în următoarele zone: Piaţa Mihai Eminescu, Piaţa Unirii, Piaţa Voievozilor, pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în Podu Roş. Alături de aceste cinci locaţii dotate cu surse de apă rece şi instalaţii de climatizare mobile, mai funcţionează în acelaşi regim şi centrele de cartier ale Primăriei”, a declarat edilul Iaşului.

De asemenea, acesta a făcut cunoscut faptul că, la fiecare capăt al liniilor de transport în comun, vor fi găsite surse de apă pentru călători. “Atunci când un mijloc de transport nu va mai furniza condiţii de transport în siguranţă pentru pasageri, vom încerca să îl retragem şi să-l înlocuim cu altul care oferă un confort mai adecvat”, a precizat primarul Mihai Chirica.

În situaţia în care va fi instituit codul portocaliu de caniculă, pe întreaga suprafaţă a municipiului Iaşi va fi interzis traficul autovehiculelor cu masa mai mare decât 7,5 tone în intervalul orar 10.00 – 20.00.

O altă măsură care va fi aplicată în perioada imediat următoare va privi prevenirea izbucnirii unor incendii în zonele de agrement, prin interzicerea pătrunderii cu autovehicule în zonele de pădure, precum şi a instalării de corturi în mod neautorizat. De asemenea, o cisternă aparţinând SC Salubris SA va fi disponibilă şi pe timpul nopţii pentru a putea fi utilizată la stingerea unor focuri încă active în zonele în care se vor amenaja grătare. Străzile vor fi udate într-un program prelungit, în special dimineaţa şi seara, iar fântânile arteziene vor funcţiona până la ora 23.00, dar şi după această oră, dacă situaţia o va impune. “Vom acorda o atenţie deosebită condiţiilor de vânzare din pieţe. Am dat deja ordin de a interzice comercializarea oricărui produs de tip lactat, ouă sau derivate ale acestora, precum şi din carne, dacă vânzarea acestora nu se face prin utilizarea unei instalaţii de refrigerare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: Special

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*