Primăria distribuie gratuit material săditor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/04/2011

Primăria Municipiului Iaşi a demarat în urmă cu câteva zile distribuirea de material săditor pentru amenajarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor şi din curţile interioare ale instituţiilor publice.

Printre primii beneficiari s-au enumerat 21 de instituţii publice printre care şcoli, grădiniţe, spitale, universităţi sau centre de asistenţă socială, care au primit din partea municipalităţii câte 250 de tufe de gard viu, trandafiri şi arbuşti tuia.

Nu au fost uitate nici societăţile care administrează asociaţiile de proprietari sau locatari din municipiul Iaşi. Termoservice SA, care administrează circa o treime dintre blocurile oraşului a primit pentru amenajarea spaţiilor verzi din jurul acestora circa 5000 de tufe de gard viu şi 500 de arbori, iar URBICA circa 1000 de tufe de gard viu şi 15 arbori. În zilele următoare, până luni, 11 aprilie 2011, sunt programate şi alte asociaţii de proprietari, aflate în administrarea altor societăţi.

Reamintim că Primăria Municipiului Iaşi pune în mod gratuit la dispoziţia asociaţiilor de proprietari şi instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Iaşi material săditor produs de societatea Servicii Publice SA, costurile fiind suportate de către municipalitate.

Procedura pentru aprobare şi oferire material săditor constă în întocmirea de către o asociaţie de proprietari a unei cereri cu solicitarea menţionată, însoţită cu date de contact (inclusiv număr de telefon). Cererea se depune la Registratura Primăriei Municipiului Iaşi sau la unul din cele cinci centrele de cartier ale municipalităţii.

Acţiunea se desfăşoară până când vor apărea primii muguri de primăvară.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*