Primăria continuă demersurile pentru accesarea fondurilor europene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/12/2018

În ședința de miercuri, 12 decembrie, Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei Municipiului Iași a avizat favorabil mai multe proiecte care vor fi depuse pentru a primi finanțare europeană. Lista a inclus trei proiecte care vizează domeniul educației și unul care vizează infrastructura de transport, valoarea totală a acestora fiind de aproape 124 milioane de lei.

Este vorba despre construirea unei grădinițe în cartierul Dacia (7.543.500 lei, cu TVA), construirea unei grădinițe în cartierul Bucium (5.464.931 lei, cu TVA), modernizarea campusului școlar de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” (6.913.940 lei, cu TVA), respectiv reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu, proiect care include și reabilitarea podului Ciurchi II și achiziționarea a două tramvaie (104.022.632 lei, cu TVA). Cererile de finanțare pentru toate proiectele menționate vor fi depuse în luna decembrie pentru a obține finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional Axa 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Comisia Tehnico-Economică a aprobat și două proiecte care vor fi realizate cu finanțare de la bugetul local. Este vorba de supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu, pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Chimie și podul Tudor Vladimirescu (588.941 lei, cu TVA), și de crearea unei benzi suplimentare de circulație pe direcția Arcu – Păcurari, adiacente pasajului Octav Băncilă (1.093.471 lei, cu TVA).

Comments

comments

Categoria: proiecte europene

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*