Primăria continuă campania de curăţenie a oraşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/04/2016

Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat mai multe din măsurile luate de municipalitate în această perioadă în ceea ce priveşte campania de curăţenie a oraşului. Aceasta este programată a dura până pe 15 mai. „Am livrat către asociaţiile de proprietari 143.000 de bucăţi de garduri vii în jurul spaţiilor verzi, 1.610 de bucăţi de material floricol din specii de răşinoase şi 3.768 de bucăţi de diverse flori. Materialul săditor a fost pus la dispoziţie în cadrul Programului <<Iaşi, oraşul meu curat>>”, a declarat Mihai Chirica.

 

Acesta a adăugat că municipalitatea va continua şi curăţirea spaţiilor publice, în special a zonelor de agrement. Astfel, în următoarele două săptămâni vor avea acţiuni în zona Cetăţuia şi C. A. Rosetti, la care se vor alătura şi angajaţii mai multor societăţi comerciale care şi-au manifestat interesul în acest sens. „Tot în luna aprilie vor fi montate coşuri speciale pentru căţei, cu punguţe specifice. Vom instala coşurile în toate spaţiile în care se simte necesitatea intervenţiei Primăriei. Campania va fi însoţită de o acţiune a Poliţiei Locale în ceea ce priveşte determinarea proprietarilor de câini să strângă din urma patrupedelor. Iniţial vor fi 30 de astfel de coşuri, montate în parcuri şi esplanade. Ulterior vom continua pe toată suprafaţa Iaşului. Sperăm să fie folosite de cât mai mulţi proprietari de căţei”, a mai spus primarul interimar.

Municipalitatea va demara pavelarea aleilor din cartiere

Primăria Municipiului Iaşi va demara un amplu program de pavelare a aleilor din cartiere. Licitaţia pentru acest program va avea loc pe 20 aprilie. Valoarea estimată a lucrărilor este de 5,6 milioane de lei, iar suprafaţa pe care se vor desfăşura acestea este de 50.000 de metri pătraţi. „Lucrările vor implica şi schimbarea bordurilor şi ridicarea la cotă a capacelor de canalizare. Durata de execuţie va depinde şi de ritmul cu care vom putea elibera amplasamentele. Este o continuare a programului început acum un an. Până acum avem mai bine de 30.000 de metri pătraţi executaţi. Sperăm să demarăm lucrările cât mai devreme. Vom ajunge în toate cartierele din municipiul Iaşi, în special pe aleile dintre blocuri”, a mai spus Mihai Chirica.

Acesta a adăugat că în cursul acestei săptămâni a semnat contractele de execuţie lucrări pentru finalizarea faţadelor celor 3 blocuri-turn din Piaţa Unirii. Valoarea totală a lucrărilor este de 900.000 de lei, urmând a se finaliza până pe 30 iunie. Tot săptămâna aceasta a fost semnat şi contractul de racordare individuală la sistemul de energie electrică a tuturor locuinţelor din blocul de locuinţe sociale 14A, aflat în zona Bularga. Lucrările au o valoare de 78.000 de lei şi o durată de execuţie de 4 luni.

 

Comments

comments1 Comentariu

  1. Daniel Chiriluta

    Buna ziua. Cum s-ar putea face ca aleea ce leaga b-dul Tudor Vladimirescu de str. Elena Doamna sa fie pavat/asfaltat, facut ceva. Suntem in “buricul targului” si e plina de noroi si cand ploua se formeaza ditamai balta. Multumesc.
*