Primăria alocă 1,8 milioane de lei pentru societatea civilă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/03/2016

Municipiul Iaşi lansează programul anual de finanţare nerambursabilă destinat proiectelor de interes public local propuse de organizaţiile neguvernamentale din municipiul Iaşi, suma alocată în 2016 de la bugetul local fiind de 1.800.000 lei.

Repartizare pe domenii

Banii vor fi defalcaţi pe patru domenii: cultural, tineret, social-mediu-educaţie-sănătate şi cultură scrisă. Astfel, domeniul cultural va beneficia de 300.000 de lei, spre tineret va fi alocat 1.000.000 de lei, acţiunile ce ţin de social-mediu-educaţie- sănătate vor primi 400.000 de lei, iar cultura scrisă va fi sprijinită cu 100.000 de lei. Cuantumul contribuţiei de la bugetul local nu poate depăşi 90% din valoarea totală a proiectului (60% în domeniul culturii scrise) şi, de asemenea, iar suma solicitată nu poate fi mai mare de o treime din fondul total alocat finanţării proiectelor sectorului ONG.

Calendar de selecţie

Programul de selecţie a proiectelor pentru domeniile cultură şi tineret pe anul 2016 se va desfăşura în două etape corespunzătoare termenelor limită de depunere a proiectelor de către solicitant, programate în data de 25 aprilie a.c. (prima sesiune) şi 2 septembrie (a doua sesiune). Sesiunile de evaluare a proiectelor depuse vor fi cuprinse în perioada 26 aprilie-9 mai (pentru prima etapă de depunere), respectiv 3 – 16 septembrie a.c. (pentru a doua sesiune de depunere). Programul de selecţie a proiectelor pentru domeniul social-mediu-educaţie-sănătate se va desfăşura într-o singură etapă corespunzătoare unui termen limită de depunere a proiectelor de către solicitant, programat în data de 25 aprilie a.c. Perioada de evaluare a proiectelor pe acest domeniu este cuprinsă în perioada 26 aprilie – 9 mai a.c.. De asemenea, programul de selecţie a proiectelor din domeniul culturii scrise stabileşte pe data de 16 mai a.c. termenul limită de depunere a proiectelor de către solicitanţi. Perioada de evaluare a proiectelor este cuprinsa in intervalul 17 mai – 1 iunie. a.c.  La selecţia de proiecte pot participa organizaţii neguvernamentale care au sediul în Iaşi şi care propun pentru fiecare domeniu în parte proiecte cu impact la nivelul comunităţii locale.

Modalităţi de finanţare

Selecţia proiectelor ONG–urilor ieşene care vor primi finanţare de la bugetul local pentru proiecte în domeniile cultură scrisă, social-mediu-educaţie-sănătate, cultură şi tineret se va face de către Comisia de Evaluare, Analiză şi Selecţie a Proiectelor Culturale, de Tineret (pentru domeniile cultură şi tineret) şi de către Comisia de Relaţii cu Societatea Civilă şi Evaluarea Proiectelor (C.R.S.C.E.P.) (pentru domeniile cultură scrisă şi social-mediu-educaţie-sănătate), în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de pe domeniile anterior menţionate şi a Legii privind susţinerea şi promovarea culturii scrise nr. 186/2003, republicată şi cu prevederile Regulamentului referitor la finanţarea proiectelor societăţii civile din Iaşi în baza Legii 350/2005. Anunţul a fost publicat in Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, nr. 59 din data de 25 martie 2016.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*