Primăria acordă sprijin persoanelor fără adăpost

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/11/2018

Din cauza temperatorilor scăzute, municipalitatea a început de săptămâna trecută acordarea de servicii rezidențiale persoanelor fără adăpost. Pentru că reparațiile capitale la Centrul Social de Urgență pentru Recuperare și Reintegrare „C. A. Rosetti” se vor finaliza peste o lună, Primăria a amenajat un centru de tranzit format din cinci module. Acestea vor putea asigura cazarea a 50 de beneficiari, în prezent fiind cazate 28 de astfel de persoane. Modulele sunt branșate la curent electric, în perioada următoare urmând a se finaliza și branșamentul la instalația de încălzire existentă.

Totodată, Primăria a înființat o echipă multifuncțională care va avea ca sarcină identificarea și preluarea persoanelor fără adăpost din oraș. Echipa va fi formată dintr-un asistent social al Direcției de Asistență Socială, un asistent social din cadrul Fundației „Un Coup de Main d’Emmaus” Iași și un reprezentant al Poliției Locale. Acțiunile de identificare și sprijinire a persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate vor avea loc în fiecare zi de miercuri, între orele 14.00 – 16.00. Având în vedere sesizări cetățenilor referitoare la unele aspecte de ordin social și gospodăresc, prima acțiune va avea loc în zona Gară – McDonald’s, strada Gării (bl. L10) și supermarket-ul Carrefour Expres (fostul Billa).

Direcția de Asistență Socială a achiziționat și va începe acordarea voucherelor de vacanță pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap. Acestea sunt acordate în baza Legii 173/2015 de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanță. Numărul beneficiarilor din Municipiul Iași este de 670, valoarea unui voucher fiind de 1.450 de lei. Fondurile provin de la bugetul de stat.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*