Primăria a făcut reparaţii, extinderi şi igienizări la 30 de şcoli şi grădiniţe

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/09/2013

Primăria Iaşi a investit în perioada aprilie – august 2013, peste 4 milioane de lei în unităţile de învăţământ ieşene. Sumele au fost folosite pentru lucrări de reparaţii, extinderi şi igienizări.

Bunuri şi servicii

Elevii din 30 de unităţi de învăţământ din subordinea municipalităţii vor beneficia de aceste investiţii odată cu începerea anului şcolar. Şefii oraşului au alocat în buget, la începutul anului, peste 10 milioane de lei pentru şcoli. Dintre acestea, au fost consumate peste 4 milioane lei pe lucrări de investiţii şi reparaţii capitale. Pe lângă această sumă, şcolile mai beneficiază de încă 1,8 milioane de lei pentru bunuri şi servicii: igienizări, dotări în vederea începerii anului şcolar, cataloage, plata utilităţilor etc.

Cum s-au cheltuit

Majoritatea şcolilor finanţate de Primărie au cheltuit banii pentru reparaţii capitale. În această situaţie se regăsesc şcolile V. Micle, care a cheltuit 181.000 lei, G. Călinescu cu 3.800 lei, C. Sylvia cu 25.000 lei, Otilia Cazimir cu 244.000 lei, Gheorghe Mârzescu, Ion Creangă, Liceul Miron Costin, Colegiul V. Adamachi, George Coşbuc şi B.P. Haşdeu.

Colegiul C. Negruzzi a investit suma de 20.000 pentru achiziţionarea de calculatoare şi xerox-uri, în timp ce Colegiul Naţional a beneficiat de 612.000 lei pentru lucrări de reabilitare.

Mai mult, municipalitatea ieşeană a finanţat şi achiziţia unor sisteme de supraveghere la şcoala A. Russo în valoare de 22.500 de lei şi la V. Conta, de 40.000 de lei.

Una dintre cele mai mari sume de bani a fost alocată Colegiului Garabet Ibrăileanu, care a beneficiat de 458.000 de lei din fonduri publice pentru proiecte, reparaţii capitale şi extindere. Alte lucrări de extindere s-au făcut la Colegiul Octav Băncilă, în valoare de 103.000 de lei şi la Liceul Vasile Alecsandri, 270.000 de lei.

  • 30% din bugetul local alocă Primăria pentru sprijinirea învăţământului preuniversitar, dar şi pentru cel superior, prin diverse programe de facilitare a mobilităţii studenţilor

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*