Prima săptămână a campaniei de primăvară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/03/2011

Curăţenia de primăvară a demarat în această săptămână, municipalitatea având ca prioritate în această perioadă lucrările de sezon. Primarul Gheorghe Nichita a vizitat zonele unde au început lucrările şi s-a întâlnit joi, 17 martie cu directorii societăţilor pentru a analiza desfăşurarea acţiunilor.

Am analizat împreună cu directorii societăţilor din subordine activitatea din prima săptămână a campaniei de primăvară. Echipele Citadin, Salubris şi Servicii Publice au intrat în dispozitiv şi se observă o mai bună organizare. Ne concentrăm pe zone mai mici pentru a fi mai eficienţi în ceea ce priveşte costurile. Foarte important este gestiunea fondurilor existente, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Citadin SA, societate care se ocupă cu reparaţiile la străzi are din această săptămână  14 echipe de plombări zilnic la stradă şi câte 3 în week-end. Pe lângă reparaţiile curente, Citadin a început şi remontarea limitatoarelor de viteză, precum şi marcarea străzilor. Prioritare sunt marcajele rutiere şi, în primă instanţă  vor fi revopsite trecerile de pietoni, urmând ca mai apoi să fie refăcute şi marcajele longitudinale, de delimitare a benzilor de mers.

În municipiu a început, imediat ce vremea a permis, şi campania de plantări. Până acum au fost sădiţi 1.500 de arbori pe bd. Copou, str. Păcurari, str. Canta, bd. Ştefan cel Mare, Calea Chişinăului, splai Bahlui, str. Socola, bd. Alexandru cel Bun şi Piaţa Voievozilor. De asemenea, Servcii Publice SA va avea în vedere  şi montarea de mobilier urban, în următoarea perioadă fiind pregătită montarea a 100 de noi bănci în parcuri şi pe esplanade. „Foarte mulţi cetăţeni solicită amplasarea a mai multor bănci în zonele de relaxare şi petrecere a timpului liber în sezonul cald. De aceea am cerut să fie achiziţionate încă 1000 de bănci”, a mai spus primarul.

Pentru activitatea de pregătire şi reamenajare a spaţiilor verzi, prioritare sunt marile parcuri din Iaşi – Copou, Expoziţiei. Pe de altă parte, echipele Servicii Publice au început reparaţiile şi curăţarea parcurilor de joacă, până acum fiind deja finalizate 10 spaţii situate în – Aleea Muşatini, două în str. Decebal, bd. Cantemir, şos. Naţională, splai Bahlui, bd. Copou, str. C. Negri.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*