Prima ediție a Galei Premiilor EduFin va avea loc la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/03/2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se alătură şi în acest an evenimentelor internaționale Global Money Week (GMW). În săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Autoritatea va organiza o serie de activităţi în domeniul educației financiare care completează programul început în anul 2015. Săptămâna GMW 2017 începe cu clopoțelul de deschidere a şedinţei de tranzacţionare la BVB și continuă cu un maraton de ore de educație financiară în școli și licee, cu jocuri cu copii de grădiniță și cu mai multe sesiuni de interviuri inedite în care copiii vor adresa întrebările, iar profesioniştii din piaţa financiară vor oferi răspunsurile. „În premieră, pentru a reuni eforturile piețelor financiare nebancare depuse pentru creșterea nivelului de educație financiară în România, ASF va organiza <<Gala Premiilor EduFin>>. Prima ediție a acestui eveniment va avea loc la Iași, în data de 30 martie, orașul care găzduiește prima universitate din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Universității <<Al. I. Cuza>> și Institutului de Studii Financiare”, se arată în comunicatul organizatorilor.

România a fost prezentă în 2016 pentru prima dată pe harta GMW a evenimentelor internaționale cu activități specifice pieţei financiare nebancare. ASF a iniţiat, în urmă cu doi ani, demersuri educaţionale pentru creșterea gradului de înțelegere a conceptelor, noțiunilor şi a mecanismelor financiare, cu scopul diminuării excluziunii financiare și a creșterii nivelului viitor de bunăstare economică. Programele dezvoltate de ASF în domeniul educaţiei financiare au vizat atât învăţământul gimnazial şi cel liceal, cât şi cel universitar. În 2016, lectorii și colaboratorii ASF au susţinut cursuri în 98 de şcoli din Bucureşti şi 17 judeţe pentru un număr de peste 14.700 de elevi. Totodată, în cadrul Laboratorului Academic – programul ASF destinat dezvoltării educaţiei financiare în învăţământul superior -, au fost susţinute prelegeri la care au participat peste 2.700 de studenţi din 5 centre universitare.

Global Money Week este un eveniment internaţional în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor. Anual această iniţiativă reuneşte organizaţii din peste 120 de ţări şi implică aproape 6 milioane de copii şi tineri. În acest an, activităţile GMW vor avea loc sub titlul „Learn. Save. Earn”. ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*