Prima competitie sportiva nationala inter-universitara

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/05/2011

Studentii sunt chemati la sport!

Incepand cu 9 mai 2011, toti studentii din Romania au ocazia sa se intreaca intr-o competitie nationala de fotbal in sala, CUPA UNIVERSITAS 2011.

Pe parcursul unei intregi luni, incepand cu 9 mai si terminand cu 9 iunie, peste 600 de studenti din 56 de Universitati se intrec intr-o competitie sportiva de anvergura, organizata in patru centre universitare: Cluj 9-12 mai, Timisoara 16-19 mai, Bucuresti 23-26 mai si Iasi 30 mai – 1 iunie. Cate doua echipe clasate pe primele doua locuri in fiecare faza locala vor participa la faza finala a competitiei studentesti,  in perioada 7-9 iunie la Bucuresti.

Dupa succesul fazelor Cluj, Timisoara si Bucuresti, a patra faza se desfasoara de ieri la Iasi, faza care reuneste universitati din orasele Iasi, Suceava, Bacau si Galati in Sala Polivalenta. In timpul pauzelor dintre meciuri spectatorii vor fi antrenati in jocuri distractive  (sut la “poarta radar”, fotbal cu minge uriasa, cea mai frumoasa galerie, etc. ), premii substantiale fiind puse in joc de catre Vodafone sau Nokia.

Competiția Cupa Universitas 2011 se desfășoară cu girul Federației Române de Fotbal si al UNEFS. Este inclusă în Programul „Grassroots – Dezvoltarea fotbalului de bază” derulat de Federația Română de Fotbal, sub egida UEFA, program care promovează  valorile educativ- formative ale fotbalului, respectiv toleranță și fair-play, respectul față de adversar și de public, lupta împotriva violenței, a rasismului și discriminării.

Partenerii acestui eveniment sunt: Vodafone, Nokia, LSRS, DJST Iasi si Primaria Municipiului Iasi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*