Prezentarea formei finale a proiectului Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/12/2018

O delegație a Primăriei condusă de primarul Mihai Chirica se află chiar acum la sediul Băncii Europene de Investiții din București pentru prezentarea studiului de fezabilitate, a planului funcțional și a planului arhitectural de detaliu și finalizarea cererii de finanțare pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași.

„Încheiem cu succes etapele din 2018 ale acestui proiect. Cei care asigură consultanţă pentru Ministerul Sănătăţii au reuşit să finalizeze proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi. Practic, pe 6 decembrie ni se va prezenta varianta finală a acestuia, cea care va fi depusă spre finanţare la Comisia Europeană. Nu ştiu cât de relevantă este valoarea acestui spital – este, sigur că da -, dar important este efectul pe care acesta îl poate crea asupra sănătăţii populaţiei. Mă voi bucura, desigur, şi pentru finalizarea spitalelor regionale de la Cluj şi Craiova, dar mă bucur cu atât mai mult pentru noi, Iaşul reuşind să finalizeze documentaţia în vederea aplicării pe fondurile europene”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 5 decembrie.

De asemenea, luni, 10 decembrie, la Prefectura Iași, Ministerul Sănătății și Agenția pentru Protecția Mediului Iași vor organiza și dezbaterea publică a impactului asupra mediului pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență.

Conform draftului studiului de fezabilitate, Spitalul Regional de Urgenţă va avea 850 de paturi, dintre care 776 pentru îngrijire medicală acută şi 74 pentru îngrijirea critică. De asemenea, unitatea medicală va deţine toate specialităţile unei spital de urgenţă, urmând a fi dotată cu tehnologie de ultimă generaţie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*